Acasă Actualitate Elevii de la Școala din Știrbăț au fost trimiși acasă din cauza...

Elevii de la Școala din Știrbăț au fost trimiși acasă din cauza frigului din clase


Intră acum și în grupul de

Prefectul județului Suceava, Ovidiu Doroftei, a declarat, marți, că peste 150 de elevi de la școala din Știrbăț au fost trimiși acasă din cauza frigului cu care se confruntă unitatea de învățământ, datorită nefinalizării la termen a lucrărilor de reabilitare. „Aproximativ 150 de copii au fost trimiși în cursul zilei de ieri acasă deoarece condițiile sunt improprii desfășurării actului didactic”, a spus prefectul, care a arătat, în cadrul unei conferințe de presă, că potrivit contractului, lucrarea trebuia să fie finalizată în opt luni, în data de 9 iunie 2008.
 
Reprezentantul Guvernului în teritoriu consideră că situația de la Școala Știrbăț este „neplăcută”, în condițiile în care pentru reabilitare, directorul , în calitate de ordonator terțiar de credite, a contractat conform Legii achizițiilor publice, o firmă din județul Vrancea pentru realizarea lucrărilor la valoarea de 7,7 miliarde lei vechi. Doroftei a arătat că, în conformitate cu legea achizițiilor publice, la două săptămâni după semnarea contractului s-a încheiat un prim act adițional pentru o valoare de aproape un miliard de lei vechi, urmând ca peste două luni să se încheie, pe o valoare de aproape 3 miliarde de lei, un al doilea act adițional, iar școlarii din clasele I-IV nu au nici acum căldură.
 
 „Firma contractată a distrus cele șapte sobe din școală, doar două fiind valorificate, având în vedere că obligațiile contractuale prevedeau și instalarea unui sistem de încălzire, lucrare neefectuată nici în prezent”, a explicat prefectul de Suceava.
 
El a mai precizat că a discutat telefonic, în cursul zilei de luni, cu un reprezentant al Compartimentului de investiții din cadrul IȘJ Suceava, Ștefan Văideanu, căruia i-a cerut o informare scrisă privind situația de la această școală. Doroftei este de părere că Văideanu „forțând limita legii, a făcut parte din Comisia de licitație pentru contractarea acestor lucrări, iar în prezent este diriginte de șantier pentru această școală”.
 
Prefectul județului Suceava a ținut să sublinieze că va lua toate măsurile, astfel încât toți copiii din județul Suceava să meargă la școală în condiții normale.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version