Spitalul Municipal Rădăuți a fost evaluat în vederea acreditării. Traian Andronachi: A fost o muncă laborioasă, susţinută, care nu ar fi putut să conducă la rezultatele pe care le avem deja, dacă nu eram un colectiv unit


Intră acum și în grupul de

Managerul Spitalului municipal Rădăuţi, Traian Andronachi, a declarat, marţi, pentru NewsBucovina, că vizita membrilor Comisiei de evaluare în vederea acreditării unităţii spitaliceşti rădăuţene a avut loc în perioada 23-27 iulie 2017, fiind evaluaţi “aproximativ 7000 de indicatori”.

Andronachi a spus că în cadrul şedinţei de încheiere a vizitei de evaluare, desfăşurată vineri la prânz, în prezenţa personalului unităţii spitaliceşti, dar şi a primarului municipiului Rădăuţi, în care au fost prezentate concluziile preliminare ale vizitei, “evaluatorii au lăudat întregul colectiv” al spitalului rădăuţean.

“A fost o muncă laborioasă, susţinută, care nu ar fi putut să conducă la rezultatele pe care le avem deja, dacă nu eram un colectiv unit”, a apreciat managerul Spitalului municipal Rădăuţi referindu-se la procesul de pregătire al spitalului pentru evaluarea în vederea acreditării.

El a spus că aşa cum s-a prezentat în cadrul şedinţei de încheiere a evaluării Spitalului municipal Rădăuţi “83,5 la sută din indicatorii evaluaţi aveau bifat DA”, iar pentru 5 până 7 la sută dintre indicatori s-au solicitat documente suplimentare.

“După comunicarea rezultatului, prevăzută în termen de 5 zile de la încheierea vizitei de evaluare, există un termen de alte 5 zile în care spitalul poate formula în scris, dacă e cazul, obiecţiuni la unele aspecte cuprinse în proiectul de raport de evaluare”, a explicat Andronachi adăugând că speră ca după evaluarea documentelor suplimentare solicitate procentajul să fie foarte bun pentru spitalul rădăuţean.

Andronachi a mai spus că rezultatele evaluării sunt centralizate on-line pe aplicaţia informatică denumită CaPeSaRo.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de