Spitalul Municipal Rădăuți a fost evaluat în vederea acreditării. Traian Andronachi: A fost o muncă laborioasă, susţinută, care nu ar fi putut să conducă la rezultatele pe care le avem deja, dacă nu eram un colectiv unit

Managerul Spitalului municipal Rădăuţi, Traian Andronachi, a declarat, marţi, pentru NewsBucovina, că vizita membrilor Comisiei de evaluare în vederea acreditării unităţii spitaliceşti rădăuţene a avut loc în perioada 23-27 iulie 2017, fiind evaluaţi “aproximativ 7000 de indicatori”.

Andronachi a spus că în cadrul şedinţei de încheiere a vizitei de evaluare, desfăşurată vineri la prânz, în prezenţa personalului unităţii spitaliceşti, dar şi a primarului municipiului Rădăuţi, în care au fost prezentate concluziile preliminare ale vizitei, “evaluatorii au lăudat întregul colectiv” al spitalului rădăuţean.

“A fost o muncă laborioasă, susţinută, care nu ar fi putut să conducă la rezultatele pe care le avem deja, dacă nu eram un colectiv unit”, a apreciat managerul Spitalului municipal Rădăuţi referindu-se la procesul de pregătire al spitalului pentru evaluarea în vederea acreditării.

El a spus că aşa cum s-a prezentat în cadrul şedinţei de încheiere a evaluării Spitalului municipal Rădăuţi “83,5 la sută din indicatorii evaluaţi aveau bifat DA”, iar pentru 5 până 7 la sută dintre indicatori s-au solicitat documente suplimentare.

“După comunicarea rezultatului, prevăzută în termen de 5 zile de la încheierea vizitei de evaluare, există un termen de alte 5 zile în care spitalul poate formula în scris, dacă e cazul, obiecţiuni la unele aspecte cuprinse în proiectul de raport de evaluare”, a explicat Andronachi adăugând că speră ca după evaluarea documentelor suplimentare solicitate procentajul să fie foarte bun pentru spitalul rădăuţean.

Andronachi a mai spus că rezultatele evaluării sunt centralizate on-line pe aplicaţia informatică denumită CaPeSaRo.

(Liliana Bujdei)

loading...