Harșovschi: Vrem să reabilităm anul acesta cât mai mult din traseul principal al municipiului, de la intrarea dinspre Fălticeni spre cartierul Burdujeni


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a declarat, miercuri, că în ciuda ploilor care au îngreunat lucrările la infrastructura stradală a municipiului, se continuă investițiile și că un proiect important este cel de reabilitare a traseului principal al municipiului de la intrararea dinspre Fălticeni spre cartierul Burdujeni.

„Am avut o lună iulie foarte ploioasă și au fost îngreunate lucrările”, a spus viceprimarul.

El a arătat că pe artera principală s-a început, de la sfârșitul lunii iunie, reabilitarea, prin decapare, a unor porțiuni mai mari, a bulevardului 1 Decembrie de la intrarea dinspre Fălticeni.

„Vom continua cât va permite vremea și constructorul să țină ritmul să mergem așa până în Burdujeni”, a spus Harșovschi.

Viceprimarul a menționat că pe acest traseu este un covor asfaltic turnat în anul 2012 cu garanție de doi ani, iar acum, în 2018, au apărut foarte multe fisuri care sigur nu vor rezista peste iarna care vine, iar în primăvară vor fi probleme dacă nu se reabilitează.

„De aceea, ordinul este dat pentru reabilitarea a cât mai mult din traseul principal cu covor asfaltic. Se decapează și se toarnă un strat de uzură de patru centimetri”, a spus Harșovschi.

El a mai arătat că se continuă și alte investiții, cum ar fi în Ițcani unde se lucrează pe străzile Aron Pumnul și Biruinței, cu asfaltare și reabilitare trotuare și că se lucrează și la porțiunea dintre strada Republicii și strada Vasile Bumbac.

Totodată, pe strada Mircea Damaschin, stradă care va fi cu sens unic și cu 90 de locuri de parcare pe partea dreaptă și recuperarea a 16 locuri de parcare de pe spațiu verde, se lucrează în continuare, dar există un blocaj până la livrarea noilor capace de canal.

Mai mult, în zona Pieței Centrale, pe strada Petru Rareș se asfaltează și se montează bordura, iar la Curtea Domnească se montează trotuare și urmează să se toarne asfalt.

În zona din apropierea Palatului Administrativ se reabilitează cele trei alei ale parcului, iar pe strada Mărășești se lucrează la noua reglementare de circulație și se lucrează și la parcări în spic.

El a mai declarat că nu este mulțumit de ritmul lucrărilor pe strada Bogdan Vodă, iar la lucrările de pe starda Mihail Sadoveanu este o problemă legată de proiect care prevede o rigolă betonată care se suprapune cu conductele de utiltăți, deși companiile de utilități au arătat inițial că acele conducte au un alt traseu, și s-a stabilit că se vor monta canalizări pentru apa pluvială. (T.B.)


Intră acum și în grupul de