Tineri din PSD Suceava au fost amendați pentru amplasarea ilegală de afișe critice la adresa administrației locale PNL.Lucian Harșovschi: Ei fac exact ceea ce critică, afectând natura și stațiile de autobuz


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a declarat, miercuri, că un grup coordonat de liderul tinerilor din PSD Suceava a lipit în mai multe zone ale municipiului afișe critice la adresa administrației locale PNL, iar problema este că aceștia nu au folosit spațiile de afișaj și au făcut exact ceea ce critică, amplasând aceste afișe în stații de autobuz, pe stâlpi sau pe copaci.

„Cu toții dorim un oraș curat, dar trebuie să intervenim și să ne implicăm”, a spus viceprimarul.

El a arătat că afișajul stradal nu e cel mai corect și legal în municipiu, și că peste tot, prin stații, pe stâlpi, sunt promovate pelerinaje, reclame la fel de fel de școli de șoferi motiv pentru care din luna aprilie Poliția Locală Suceava a început o campanie de sancționare a celor care încalcă prevederile privind afișaju.

Astfel, în perioada aprilie-iulie Poliția Locală Suceava a aplicat amenzi de 1800 de lei, două avertismente scrise și 16 avertismente verbale.

Potrivit hotărârii Consiliului Local Suceava amenzile pentru afișaj nelegal sunt cuprinse între 50 și 500 de lei pentru persoane fizice și între 150 de lei și 1000 de lei pentru persoane juridice.

Harșovschi a explicat că sunt amplasate în municipiul Suceava 32 de locații pentru afișaje în toate cartierele.

„Unii înțeleg să lipească afișe pe unde apucă, pe stâlpi, pe copaci, în stații de autobuz.Au apărut afișe care critică administrația PNL în mai multe locuri neautorizate, inclusiv pe copaci”, a spus viceprimarul, El a menționat că Poliția Locală și-a făcut treaba și a identificat, sâmbătă, persoana care conducea mașina cu lipitori de afișe, iar persoana respectivă a declarat că a fost plătită cu 30 de lei pentru a lipi afișe în tot orașul.

Poliția Locală a audiat și pe cel care a comandat această acțiune, acesta fiind Alexandru Munteanu, liderul organizației municipale de tineret PSD Suceava care a declarat că de la sine putere a început să lipească aceste afișe, a adăugat Harșovschi care a adăugat că tânărul publicase încă din 5 iulie pe pagina sa de socializare astfel de afișe.

Viceprimarul a mai spus că potrivit imaginilor suprinse de camerele de supraveghere ale Poliției Locale, lipitorii acestor afișe erau organizați, aveam foarte multe afișe, dar și aracet.

Liderul grupului a fost amendat.

„Vreau să cred că această acțiune nu a fost comandată de PSD și că vizita lui Bobi Cușnir la sediul Poliției Locale de luni a fost pur întâmplătoare”, a mai spus Harșovschi.

El a menționat că cei identificați că au lipit aceste afișe vor fi puși și să curețe.

„Dacă tot iubim spațiul verde și ne opunem la parcări să nu lipim în stațiile de autobuz astfel de afișe și apoi să spună că stațiile de autobuz sunt nemodernizate și nu sunt curate. Să nu spunem noi în acest afiș că salubrizarea în municipiul Suceava nu e tocmai conformă, dar am luat decizia în ședințele de Consiliu local să ne opunem și să îngreunăm caietul de sarcini”, a spus viceprimarul.(T.B.(


Intră acum și în grupul de