Guvernul a alocat 2,45 milioane de lei pentru refacerea a trei construcții hidrotehnice afectate de viituri. Prefectura Suceava: Pentru alte 14 obiective ar urma să se aloce 52 de milioane de lei


Intră acum și în grupul de

Prefectura Suceava a anunțat, vineri, că în ședința de joi, Guvernul a aprobat, pentru mai multe județe din țară, printre care și Suceava, o hotărâre privind suplimentarea bugetului Ministerului Apelor și Pădurilor, din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului, pentru realizarea în regim de urgență a unor lucrări de investiții de prevenire și înlăturare a efectelor calamităților naturale produse de inundații, în perioada iunie-iulie 2018.

Astfel, pentru județul Suceava, Guvernul României a aprobat suma de 2,459 milioane lei  ce va fi alocată pentru lucrări de refacere a  trei construcții hidrotehnice ce aparțin de  Sistemul de Gospodărire a Apelor – SGA-, care au fost afectate  în urma viiturilor înregistrate în județul Suceava.

Astfel, pentru lucrări de amenajare râu Moldovița și afluenți, pe tronsonul Fundu Moldovei-Humor, s-a aprobat suma de 1,385 milioane lei, iar pentru  regularizare și îndiguire pârâu Râșca, în localitatea Bogdănești, se vor aloca 750.000 lei.

Alți 324.000 lei s-au aprobat  pentru refacerea amenajării  râului Suceava, în zona sursei de alimentare cu apă a municipiului Rădăuți, la Măneuți.

„Pentru alte 14 construcții hidrotehnice, aparținând SGA Suceava,  vor fi alocate fonduri în sumă de aproximativ 52 milioane lei.   Pentru toate aceste lucrări se va  desfășura, în regim  de urgență, procedura de achiziții pentru proiectare și execuție”, arată Prefectura.

Sursa citată notează că în perioada precedentă, din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2018, pentru refacerea  infrastructurii afectate de calamitățile naturale produse  în județul Suceava, Guvernul României a aprobat, prin hotărâri de guvern, pe parcursul lunii iulie,  peste 30 milioane lei. (N.B.)


Intră acum și în grupul de