Acasă Actualitate Fotbal, Liga Campionilor : Steaua învinsă de Bayern. Ultima șansă: Cupa...

Fotbal, Liga Campionilor : Steaua învinsă de Bayern. Ultima șansă: Cupa UEFA


Intră acum și în grupul de






Bayern Munchen – Steaua București      3 – 0

Roș-albaștrii au plecat la Munchen în silenzio stampa, iar evoluția lor pe Allianz Arena” a fost de asemenea tăcută. Steaua a sperat la o minune timp de o repriză, însă în realitate a avut noroc. Zapata a reușit să îi blocheze pe nemți până în minutul 51, când Klose a deschis scorul.

Apoi Bayern Munchen s-a dezlănțuit și a mai punctat prin Toni și același Klose, fiind nemiloasă cu o formație a Stelei depășită la toate capitolele. O formație care a mizat în atac mai degrabă prin Goian și Rădoi, decât pe Bogdan Stancu sau Dayro Moreno.

Bayern a avut un forcing din primele minute de joc, ratând patru ocazii mari de gol în primele zece minute, toate prin Toni. Finalul primei reprize aparține surprinzător Stelei, care are câteva situații notabile. Debutul părții secunde aduce noi atacuri în valuri ale gazdelor, periculoase la poarta lui Zapata, mai ales în minutul 53, când columbianul a prins lovitura de cap a lui Toni.

Bayern deschide scorul în minutul 57, la capătul unei faze prelungite de atac, Klose împingând mingea în poartă de la 5 metri, balon recentrat de la Ribery: 1-0. Imediat după gol, Bayern e aproape de a-și mări avantajul, dar Toni ratează (59). Italianul nu mai ratează în minutul 61, după o pasă pe spate de la Klose, aflat în poziție clară de ofsaid. Zece minute mai târziu, contraatac supranumeric al gazdelor și Klose ridică scorul la unul de forfait. Finalul meciului îi găsește pe steliști apărându-se, parcă din dorința de a nu pleca și mai umiliți de pe “Allianz Arena”.

Singura consolare a roș-albaștrilor a venit de la Florența, acolo unde echipa lui Adi Mutu a pierdut, scor 1-2, cu Olympique Lyon. Astfel, locul trei rămâne încă accesibil pentru Steaua, care are nevoie de o victorie în meciul direct cu Fiorentina din ultima etapă. Până atunci, însă, cel puțin nu vom mai avea parte de declarații stereotip de genul: “Am fost foarte motivați, dar nu s-a putut mai mult. Bayern este o echipă puternică”. Asta o știam toți de la început, dar dacă o luăm ca pe o scuză, atunci mai bine nu ne mai prezentăm la meci.

Au evoluat echipele:

Bayern Munchen: Rensing – Oddo, Lucio (Breno 78), Van Buyten, Lahm – Ribery, Schweinsteiger, van Bommel (căpitan), Ze Roberto – Toni (Borowski 82), Klose. Antrenor: Jurgen Klinsmann.

Steaua: Zapata – Golanski, Goian, Ghionea, Petre Marin – Rădoi (căpitan), Ov. Petre (Lovin 67) – Nicoliță, Dayro Moreno, Szekely (Semedo 63) – Bogdan Stancu (Tiago Gomes 78). Antrenor: Dorinel Munteanu.

 

Lyon si Bayern Munchen merg mai departe în Ligă

 

Fiorentina – Olympique Lyon        1 – 2

Karim Benzema, printr-o evoluție decisivă, a condus Olympique Lyon spre optimile Ligii Campionilor, după ce a dat o pasă de gol și a înscris golul victoriei în meciul de pe terenul echipei lui Mutu, Fiorentina.

Lyon, care avea nevoie doar de un punct pentru a ajunge în fazele eliminatorii ale competiției pentru al șaselea sezon la rând, a început meciul într-un mod care a sugerat faptul că nu dorește să lase loc erorilor și a deschis scorul în minutul 16. Kader Keita a centrat prin fața porții de pe dreapta și, deși mingea l-a depășit pe Benzema, acesta a recăpătat posesia și a întors pentru Jean II Makoun, care a șutat cu sete pe colțul scurt.

Kuzmanovic a ratat o imensă ocazie de a egala și gruparea “Viola” a regretat curând această ratare. Căpitanul Juninho a executat spectaculos o lovitură liberă de la 30 de metri, care a zguduit bara, însă Benzema a fost cel care a dublat avantajul oaspeților, în minutul 27.

Spre meritul ei, Fiorentina și-a revenit rapid și a reușit chiar să reducă din handicap înainte de pauză. Ocazii au mai fost, inclusiv o bară a lui Adrian Mutu, însă Gilardino nu a greșit, trimițând în poartă centrarea lui Mario Alberto Santana.

Scorul înregistrat la pauză a fost totuși și cel final, Fiorentina nereușind să mai puncteze niciodată pentru a rămâne în competiție, iar Lyon s-a calificat, alături de Bayern Munchen, în optimile Ligii Campionilor. De partea cealaltă, Fiorentina se va deplasa în etapa a șasea la București, pentru a juca împotriva ultimei clasate în grupa F, Steaua, într-un duel direct pentru locul trei, cel care califică în Cupa UEFA. Lyon joacă pe teren propriu cu Bayern, într-un duel pentru primul loc.

 

Clasament

1        Bayern          11p

2        Lyon             11p

3        Fiorentina      3p

4        Steaua          1p

 


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version