Acasă Actualitate Rezervația Codrii seculari de la Slătioara riscă să piardă clasificarea de monument...

Rezervația Codrii seculari de la Slătioara riscă să piardă clasificarea de monument UNESCO obținută în urmă cu un an. Nechifor: Nu s-a făcut nimic pentru punea în valoare a rezervației și dăm semnalul că în România doar defrișăm și nu ne preocupă dezvoltarea durabilă


Intră acum și în grupul de

Rezervația Codrii seculari de la Slătioara riscă să piardă clasificarea de monument UNESCO obținută în urmă cu un an la reuniunea de la Cracovia, a avertizat, marți, deputatul Cătălin Nechifor, lider al organizației Suceava a Pro România.

Nechifor a aminitit că, în urmă cu un an, a participat, la Cracovia, în calitate de membru al comisiei parlamentare UNESCO, la o reuniune unde, alături de încă doi parlamentari români, Constantin Bacalbașa și

El a arătat că în urmă cu două săptămâni am fost personal să văd situația în acea zonă pentru că Bucovina e zona cu monumente UNESCO, bisericile medievale cu pictură exterioară și Codrul Secular de la Slătioara, iar în cazul acestei rezervații situația este „cât se poate de tragică”.

Potrivit liderului sucevean al Pro România a văzut că indicatoarele rutiere sunt rupte sau strâmbate și că nu există nici măcar o minimă dorință de se pune în valoare acest monument UNESCO , nefiind amplasate semne distinctive care să indice că această rezervație este monument UNESCO, semn care „atrage ca un magnet” turiștii.

Nechifor a adăugat că drumul de acces spre acest monument UNESCO este aproape inaccesibil mai ales după ploile din ultima perioadă și că nimeni nu vrea să înțeleagă că rezervația Codrii seculari Slătioara reprezintă „o mină de aur” pentru zonă și trebuie pusă în valoare.



El consideră că se putea depune până acum un proiect cu finanțare prin PNDL pentru amenajarea accesului spre rezervație.

„De ce nu s-a reușit ca împreună cu Silvicul să se facă amenajarea riguroasă, conformă a acestui obiectiv în condițiile pe care ți le spune UNESCO?”, a întrebat Nechifor.

El a cerut autorităților să înțeleagă că există riscul ca acest areal să fie scos din UNESCO și să dăm semnalul că „în România doar tăiem, doar defrișăm, lăsăm pădurea la ras și nu ne preocupă dezvoltarea durabilă”(T.B.)


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version