Viceprimarul Lucian Harșovschi: Primăria poate solicita Parcul Șipote pentru fi amenajat


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul PNL de Suceava, Lucian Harsovschi, sustine o conferinta de presa la Primaria Suceava.

Lucian Harsovschi:

„A fost publicata, pe 1 august, in Monitorul Oficial, Legea 220 privind transmiterea unor terenuri forestiere si Primaria poate solicita Parcul Sipote pentru fi amenajat. Demersul acesta a fost al primarului Ion Lungu care a coagulat toti parlamentarii de Suceava si il felicit pentru asta.

Cand se vrea se poate si iata ca acum se poate da acest teren in adminstrarea Primariei Suceava.

Legea ne obliga sa facem demersurile care privesc cel putin curatenia. Acum nu putem face asta decat gratuit si benevol.

Vom putea realiza piste pentru biciclete, banci, iluminat, alei si nu va fi boom imobiliar sau altceva. Vom face doar o zona de recreere. Suprafata solicitata de noi va fi de 50 ha la Parcul Sipote si alte 100 de ha la paduricea Zamca.

Suceava va avea in curand plamanul verde pe care il merita. Proiectul a fost la initiativa primarului.

Suntem pe punct de finalizare pe mai multe proiecte elvetiene. Am accesat fonduri de 7,3 milioane.

S-a finalizat montarea a 4000 de corpuri de iluminat de tip led pe strazi. 9221de corpuri de iluminat de acest tip vor fi montate in scolile din municipiul Suceava .

In zona Policlinicii din Areni s-au facut mai multe modificari si parcul Florea Valdimir va intra si el in modernizare. Valoarea estimata e de 103.000 lei.

Pentru cei care vor miscare, pista de alergarea stadionlui din ARENI a devenit disponibila pentru toti cei intresati. Din experenta personala, pot spune ca sucevenii nu sunt foarte multumiti de pista de alergare. Daca vom prelua clubul CSM, voi propune reabilitarea pistei integral cu suprafata cauciucata. Estimarea e la undeva 400.000 lei. E solicitata de sueveni mai ales ca sut foarte multi care nu tin cont de vreme ca sa poata alerga.

Cei de la Foresta au depus in cele din urma dosarul de finantare la Primarie si am convocat comisia de alocare a fondurilor nerambursabile pentru Foresta, pentru cros si pentru baschet. Daca actele vor fi in regula, vom convoca o sedinta de CL pentru a putea da banii celor trei.

E in lucru licitatia pentru declararea castigatorului pentru Monumentul Unirii. Comisia va delibera. Fac parte oamenii de cultura si de specialitate. Sunt depuse 7 proiecte.

Se fac debransari si nu sunt asa de multe solicitari ca anul trecut. Sunt doar 110 solicitari pana acum. Noi eliberam si semnam autorizatiile de debransare. Costurile sunt cat cele ale unui certificat de urbanism. Sprijinim sistemul centralizat si acolo unde se poate ajutam.”

 


Intră acum și în grupul de