Lucian Harșovschi: Vom amenaja Parcul Șipote pentru a fi o zonă de promenadă pentru suceveni. Se lucrează la documentația pentru a fi preluat de Primărie


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a anunțat că legea propusă de primarul Ion Lungu privind trecerea în administrarea localităților a pădurilor-parc aflate pe teritorul acestora a fost publicată și că de acum se poate începe procedura de solicitare a Parcului Șipote și a Păduricii Zamca.

El a arătat că potrivit acestei legi, la solicitarea Consiliilor Locale se pot da suprafețe de teren în administrare, iar pentru pădurile respective primăria beneficiară este obligată să asigure întocmirea studiilor de specialitate să le depună în vederea avizării la Comisia tehnică în termen de maxim doi ani.

„Până să-l modernizăm, putem să facem curățenie. Să-l întreținem. Până acum nu am putut face curățenie în parc, fiind doar campanii benevole și gratuite”, a spus viceprimarul.

El a explicat că amenajările permise sunt alei realizate din materiale ecologice cu lățimea de maxim doi metri, sau piste pentru biciclete, bănci, iluminat public, puncte de informare, toalete ecologice și construcții provizorii din lemn cu suprafață de maxim 15 mp.

„Nu va fi boom imobiliar. Nu se va construi în Parcul Șipote”, a spus Harșovschi care a menționat că toate acestea se vor putea realiza doar dacă parcul va fi primit de la Guvern.

„Să-i liniștim pe suceveni că  vom face doar o zonă de recreere cu alei și celelalte prevăzute în lege”, a declarat Harșovschi.

El a precizat că suprafața solcitată va fi de aproximativ 55 de ha pentru Parcul Șipote și că va fi solicitată și Păduricea Zamca unde se cer 105 hectare.

Viceprimarul a menționat că se lucrează în prezent la documentația astfel încât să facem proiectul de HCL și să solicităm acest parc.

„A fost mult, mai este puțin. Sucevenii vor avea în centrul Sucevei acest plâmân verde, vor avea și o zonă de promenadă, de plimbare și în siguranță pentru aceste alei vor fi reabilitate, va fi iluminat public și pază”, a explicat Harșovschi.

El a mulțumit din nou tuturor parlamentarilor, dar a amintit că acest proiect a plecat de la Primăria Suceava, fiind propus de primarul Ion Lungu. (T.B.)

 


Intră acum și în grupul de