Burdujenean salvat de pompieri din incendiul izbucnit în apartamentul în care locuia


Intră acum și în grupul de

Un apartament din cartierul sucevean Burdujeni, zona Torino, în spatele fostului restaurant Cora a luat foc vineri la prânz, proprietarul ajungând la spital cu intoxicație cu monoxid de carbon și cu arsuri pe antebrațe. Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Bucovina” Suceava a fost anunțat vineri, la ora 11:50 că la un apartament din Burdujeni a izbucnit un incendiu. La fața locului s-a deplasat o autospecială, o autoscară, un modul descarcerare și un modul SMURD a Detașamentului de Pompieri Suceava pentru localizarea și stingerea incendiului izbucnit la un apartament (etajul IV) dintr-un bloc de locuințe situat pe str. Păcii, din Suceava.

La sosirea gărzii de intervenție ardeau mobilierul din bucătărie și bunuri de uz casnic, existând pericolul de propagare la întreg apartamentul.
Focul a fost stins la ora 12.45, în incendiu fiind distrus mobilierul bucătăriei, o canapea, un frigider, un televizor, un covor, hota, materiale textile și geamul exterior. De asemenea s-au degradat pereții și planșeul bucătăriei și holului, instalația sanitară și cea termică. Pagubele au fost estimate la 20.000 lei.

Potrivit rezultatului reieșit din primele cercetări, incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit favorizat de un conductor electric neizolat corespunzător.

Pompierii l-au salvat pe proprietarul apartamentului, R. P., în vârstă de 46 ani, care prezenta intoxicație cu monoxid de carbon și arsuri de gradul I și II la nivelul antebrațelor. Acestuia i-a fost acordat primul ajutor de către echipajul SMURD și apoi transportat de urgență la Spitalul Județean Suceava pentru investigații suplimentare.

Pompierii au salvat și apartamentul cu bunurile materiale aflate în interior, în valoare de cca. 200.000 lei.


Intră acum și în grupul de