Transrarău a fost blocat temporar din cauza furtunii. Toate zonele în care s-au emis avertizări de fenomene periculoase sunt monitorizate. Pentru zona de munte a fost emis un nou cod galben de furtună


Intră acum și în grupul de

Drumul județean care face legătura între DN 17 și Masivul Rarău, Transrarău, a fost blocat temporar în urma ploilor torențiale, iar autoritățile monitorizează toate zonele unde s-au emis avertizări de fenomene meteo periculoase.

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, slt Alin Găleată, a decalrat că în urma ploilor torențiale, drumul Transrarău a fost blocat temporar de scurgerile de pe versanți. După aproximativ o oră drumul a fost deblocat, iar în acest moment se circulă.

El a menționat că, până acum, a plouat în cantități însemnate în zona de nord a județului, dar și în zona Câmpulung Moldovenesc unde pârâul Valea Seacă a inundat mai multe gospodării și că s-a intervenit deja pentru evacuarea apei dintr-o curte în localitatea Volovăț

Alin Găleată a menționat că toate zonele sunt monitorizate în permanență.

De menționat este că a fost emis un nou cod galben de furtună până la ora 20:00 pentru zona de munte a județului Suceava.

Astfel, sunt vizate zona de munte de peste cota 1800 m și localitățile  Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Vama, Vatra Moldoviței, Fundu Moldovei, Frumosu, Dorna Candrenilor, Pojorâta, Dorna-Arini, Iacobeni, Sadova, Poiana Stampei, Cârlibaba, Breaza, Coșna, Ciocănești.

Meteorologii arată că se vor semnala  averse care vor cumula local 30…35 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie, grindina de dimensiuni mici.(N.B.)


Intră acum și în grupul de