Numărătoarea voturilor la mijloc, nici o certitudine privind noii parlamentari suceveni


Intră acum și în grupul de

    Partidele politice sucevene efectuează numărători paralele ale voturilor obținute la alegerile parlamentare, procesul fiind îngreunat de noua formulă de vot, de tip uninominal. După numărarea a aproximativ jumătate din voturi, se conturează obținerea unui mandat direct, de senator, pentru Orest Onofrei, care ar urma să obțină mai mult de 60 % din voturile valabil exprimate. Din cele trei colegii de deputați care compun colegiul electoral  de Senat nr 2 unde a candidat Onofrei, se conturează victoria lui Ioan Bălan, în colegiul 2, din Suceava, în colegiile 1 și 2 votul fiind indecis.
     În Colegiul 1 Ovidu Donțu (PSD) și Sanda Maria Ardeleanu împart podiumul, primul cu ceva mai bine de 31 % iar cel e al doilea cu aproape 40 %.  

      În colegiul electoral 3 pentru Senat, candidatul PSD, Gavril Mîrza și candidatul PD-L, Mihai Vitcu, au scoruri electorale apropiate, Vitcu obținând cu 500 de voturi în plus în municipiul Fălticeni, avans care a fost anulat însă de voturile obținute de Mîrza în comuna Forăști. În cele două colegii de deputat ce compun acest colegiu pentru Senat, Cătălin Nechifor (euro-deputat de Suceava) are șanse să obțină cel mai mare scor electoral în colegiu nr. 4, în timp ce Ioan Stan (PSD) și Vasile Dediță  (PD-L) sunt la scoruri apropiate. În colegiul electoral nr 1 pentru Senat, se află în cursă Constantin Huțanu de la PSD și Sorin Fodoreanu (PD-L) nefiind sigur dacă unul dintre cei doi va obține mandatul în mod direct.

      În colegiile de deputați din acest colegiu de Senat, Dumitru Pardău (PD-L) are șanse să obțină mandatul de deputat în mod direct în colegiul Vatra Dornei, iar în colegiul Câmpulung Moldovenesc-Gura Humorului, Gabriel Gospodaru-PDL, se apropie de procentul de 50 la sută.
     În colegiul de Senat nr 4, Rădăuți, voturile sunt împărțite între Petru Carcalete-PDL, Corneliu Popovici-PSD și Tiberiu Prodan-PNL, nefiind stabilită în mod clar ierarhia. În ceea ce privește cele trei colegii de deputați din această zonă, în colegiul Siret, Eugen Bejinariu este foarte probabil să se apropie de o victorie, dar este urmat îndeaproape de Iulian Angheluș (PNL).

În colegiul Rădăuți, Mihai Frunză (PSD, fost primar al orașului) se află în frunte, iar în colegiul Solca-Vicov, mandatul ar putea fi câștigat de Dumitru Mihalescul, deși liberalul George Coroamă speră să aibă în cele din urmă câștig de cauză. Toate partidele politice aflate în cursa electorală au evitat să prezinte la orele 2, pe 1 decembrie 2008, informații certe privind numărătoarea paralelă, precizând însă că au obținut scoruri electorale bune.
 


Intră acum și în grupul de