Rîmbu, după ce a fost interpelat de Dan Ioan Cușnir în CJ Suceava despre stadiul investiției la Centrul de Radioterapie: Sper să nu fiți piaza rea a acestui proiect. Centrul de radioterapie este o uzină, nu o stație de benzină.


Intră acum și în grupul de

Managerul Spitalului Județean de Urgență Suceava Vasile Rîmbu a declarat, luni, în plenul Consiliului Județean că în ceea ce privește continuarea investiției la Centrul de radioterapie urmează ca între constructor și beneficiar să se semneze un nou contract după ce în primăvară au existat probleme de finanțare din partea beneficiarului.

Consilierul județean PSD, Dan Ioan Cușnir, l-a întrebat de managerul SJU Suceava, Vasile Rîmbu, ce pași s-au mai făcut în ceea ce privește investiția în centrul de radioterapie care se ridică în apropierea spitalului vechi.

Cușnir a lăudat activitatea managerului Vasile Rîmbu, subliniind că SJU Suceava este un exemplu de bune practici la nivel național, dar crede că proiectul privind centrul de radioterapie este împotmolit.

Consilierul județean a menționat că în urmă cu patru ani a semnalat că studiul de fezabilitate la acea vreme era prost făcut.

 „Un lucru început prost nu se poate termina decât prost și au de suferit oameni care nu au nicio vină”, a spus Cușnir.

El i-a transmis managerului SJU Suceava că singurul contract social este cu sucevenii, pentru interesul acestora și nicidecum cu o firmă privată.

Președintele Gheorghe Flutur a precizat că pentru acest centru există un parteneriat cu o firmă privată, arătând că dacă exista finanțare de la Ministerul Sănătății ar fi depins într-o măsură mai mică sau mai mare de CJ Suceava, dar aici este vorba de o firmă care investește în secția de radioterapie.

Flutur a spus că în primăvară a existat o problemă de finanțare pe care au depășit-o și au acum o problemă legată de constructor.

„Și noi ne-am dori să se întâmple cât mai repede și să găsim soluții de finanțare și din bugetul de stat mai multe, inclusiv pentru astfel de investiții atât de importante”, a spus Flutur.

La rândul său, Vasile Rîmbu, a spus că studiul de fezabiliate nu a fost prost, fiind aprobat în Consiliul Județean și că misiunea lui s-a încheiat în data de 2 decembrie 2015 când s-a încheiat contractul de concesiune.

El a arătat că nu se poate interpune între constructor și beneficiar și că au existat unele neînțegeri, dar că există posibilitatea realizării unui nou contract.

„Sper ca până la urmă să nu fiți piaza rea a acestui proiect. Vreau să văd spun că un centru de radioterapie este o uzină și nu o stație de benzină”, a spus Rîmbu. (T.B.)


Intră acum și în grupul de