AJOFM îndeamnă angajatorii să transmită online declarațiile lunare obligatorii


Intră acum și în grupul de

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Suceava transmite un apel tuturor angajatorilor din județ să nu mai bată drumul până la punctele de lucru ale agenției pentru a-și depune declarațiile lunare obligatorii, având la dispoziție în acest sens varianta online de trimitere a acestora.  
Deși acest sistem este introdus de ani buni, doar aproximativ 600 din cei 10.000 de angajatori din județ și-au făcut un obicei din a-și depune declarațiile obligatorii folosindu-se de internet, majoritatea venind și stând la cozi pe holurile agenției din Suceava, ori ale punctelor de lucru din Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Fălticeni sau Rădăuți.

Declarațiile obligatorii privind evidența nominală a angajaților și obligațiile de plată la bugetul asigurărilor pentru șomaj pot fi depuse pe adresa [email protected]. În prealabil angajatorii trebuie să comunice agenției adresa de e-mail de la care urmează să fie transmisă declarația, datele de identificare, precum și numele, prenumele, funcția și CNP-ul persoanei împuternicite să transmită declarația.
În opinia directorului executiv al AJOFM Suceava, Constantin Șuvăr acest sistem trebuie implementat la o scară largă, fiind motivat de economia de timp și de bani care se obține cu ajutorul lui.

 


Intră acum și în grupul de