CJ Suceava aprobă noi licențe pentru transport județean, dar Flutur cere exigență maximă pentru combaterea pirateriei, iar Cușnir atenționează că fiecare licență înseamnă un pas în plus la falimentarea TPL


Intră acum și în grupul de

Consiliul Județean Suceava a adoptat, luni, noi licențe de traseu pentru transport de călători județean, dar președintele Gheorghe Flutur a cerut compartimentului de specialitate exigență maximă pentru combaterea pirateriei.

În cadrul ședinței CJ Suceava de luni a fost adoptat un proiect de hotărâre prin care au fost aprobate noi licențe de transport județean de călători în condițiile în care este nevoie de acesta pentru transportul elevilor.

Consilierul județean PSD Dan Ioan Cușnir a atras atenția că pentru fiecare licență de transport trebuie să fie făcute toate verificările necesare, dacă există cerere pentru aceste trasee întrucât mulți transportatori folosesc licențele județene pentru a practica transport de călători în municipiul Suceava.

„Prin fiecare licență pe care o aprobăm în Suceava punem umărul la falimentarea TPL”, a spus Cușnir.

Responsabilul cu aceste licențe a explicat în ședință că totul este conform legii, iar solicitanții de licență de traseu au contracte cu școlile pentru numărul de elevi care ar urma să fie transportați.

Președintele Gheorghe Flutur a cerut însă exigență maximă pentru combaterea pirateriei.

„Vă cer să manifestați exigență maximă pnetru combaterea pirateriei”, a spus Flutur care a menționat că cei care încalcă prevederile licenței să fie acționați în instanță pentru ridicarea acesteia.

Potrivit reprezentantului compartimentului de specialitate, în urma verificărilor, cinci autovehicule ale unor firme au licența suspendată șase luni, iar amenzile aplicate se ridică la peste 85.000 de lei.

De remarcat este că una din firmele care are două autovehicule suspendate pentru nereguli, Mănucu SRL, a obținut luni licență pentru un traseu județean. (N.B.)


Intră acum și în grupul de