Cele două poduri provizorii de la Milișăuți, deschise circulației rutiere


Intră acum și în grupul de

Începând de marți, 21 august a.c., două poduri provizorii peste râul Suceava, la Milișăuți, sunt deschise circulației rutiere.

Primarul orașului Milișăuți, Mircea Laurus, a declarat pentru News Bucovina că marți au fost date în folosință două poduri provizorii pentru circulația autovehiculelor de până în 3,5 tone.

Un pod se află la 50-70 de metri de actualul pod rutier, iar celălalt este amenajat la circa 250 metri distanță.

Mircea Laurus a precizat că un pod provizoriu a fost realizat în parteneriat public-privat, iar celălalt de către firma care se ocupă de refacerea podului rutier, puternic afectat de ploile de la sfârșitul lunii iunie.

Primarul din Milișăuți a ținut să menționeze că podul provizoriu realizat de Primărie și firma Test Prima a fost deschis în special pentru localnici, pentru a putea ajunge la terenurile agricole.

Reamintim că după închiderea podului rutier de la Milișăuți, a fost realizat un pod provizoriu în parteneriat public-privat, dar după cinci zile acest pod a fost închis fiind afectat de creșterea râului Suceava.

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași a emis ordinul nr. 2/19319, din 20 iulie 2018, pentru  începerea a lucrărilor la podul de la Milișăuți,  cu data de luni, 23 iulie 2018, cu o durată de execuție de 21 săptămâni.

Autorizația de construcție privind „executarea lucrărilor de intervenție în primă urgență pentru refacerea podului de pe  DN 2 H km 4+776, peste râul Suceava, la Milișăuți” a fost atribuită firmei  care a câștigat licitația, SC Geiger Transilvania SRL din Sibiu, cu care s-a încheiat contractul. (M.T.)

Sursa foto: Ioan Ozarchevici


Intră acum și în grupul de