Cinci tinere din Suceava vor reprezenta România la Balcaniada de sărituri peste obstacole care se va desfășura la Zagreb, în Croația


Intră acum și în grupul de

Federația Ecvestră Română a selectat cinci tinere din județul Suceava să facă parte din loturile naționale ale României la Balcaniada de sărituri peste obstacole care se va desfășura săptămâna viitoare la Zagreb, în Croația.

Vicepreședintele Federației Ecvestre Române, Alexandru Băișanu, a precizat pentru News Bucovina că la Balcaniadă, au fost selectate în lotul național de patru Octavia Ilisoi și Sofia Semenov-copii și Ioana Băișanu-amazoane (femei), iar celelalte două tinere, Alexandra Moroșanu în lotul de opt la amazoane, iar Miruna Tărâță în lotul de opt la junioare.

Băișanu a explicat că fiecare lot național este format din patru persoane care punctează pentru echipa națională din care provin, dar pe lângă acestea în lot sunt incluși și patru sportivi care punctează doar la individual.

Cele cinci tinere sucevence s-au calificat la Balcaniadă de la Zagreb în urma rezultatelor obținute la Campionatul Național care s-a desfășurat săptămâna trecută la Brașov.

Băișanu a subliniat că cele cinci tinere care reprezintă cu cinste județul Suceava în competiții naționale și internaționale nu au fost sprijinite în niciun fel de autoritățile locale sau județene din județul Suceava.

El a arătat că Primăria Suceava preferă să aloce bani pentru cei care nu au rezultate, dar nu sprijină financiar în niciun fel performanța nașională și internațională făcută de suceveni.

„Este de neînțeles de ce se alocă bani pentru unele sporturi care nu au nicio performanță, sau chiar se poate vorbi de neperformanță , dar nu sunt sprijiniți tinerii care performează, reprezintă România la nivel internațional și chiar fac cinste Sucevei și țării lor”, a spus vicepreședintele Federației Naționale Ecvestre.

El a spus că la Balcaniada de sărituri peste obstacole din Zagreb-Croația vor participa peste 300 de cai și călăreți din 11 țări.

Alexandru Băișanu a felicitat tinerele din Suceava pentru calificarea în loturile naționale și le-a urat succes în competiția care urmează.(T.B.)


Intră acum și în grupul de