Ion Lungu: În jumătate de an vom putea amenaja o zonă de agrement în Parcul Șipote, cu terase ușoare, alei, iluminat și bănci. Trebuie să existe însă voința politică a Guvernului să aprobe transferul către primărie


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că în jumătate de an în Parcul Șipote se va putea amenaja o zonă de agrement pentru suceveni dacă, până la sfârșitul anului, Guvernul va aproba transferul către municipalitate după ce legea care permite acest transfer a fost publicată în Monitorul Oficial.

Lungu a spus că se pregătește proiectul de hotărâre de Consiliu Local pentru a solicita parcelele de pădure din Parcul Șipote și Păduricea Zamca, fiind vorba de o suprafață totală de 156,28 de ha, din care 50,56 de ha la Parcul Șipote și 105,72 ha la Zamca.

„Eu mi-aș dori ca în acest an, dacă este posibil, să ajungă aceste suprafețe de pădure la municipalitate în așa fel încât Primăria să poată bugeta pentru anul 2019 să putem face lucrări de intervenție, exact ce prevede legea”, a explicat primarul.

El a menționat că urmează să fie amenajate alei, căi de acces, iluminat, bănci și, pe o licitație publică transparentă, amplasarea de terase ușoare, exact cum prevede legea.

„Eu zic că în jumătate de an, acolo, putem dezvolta o zonă de agrement care să fie la dispoziția sucevenilor”, a declarat Lungu.

El a subliniat că dacă s-ar putea primi aceste păduri până la sfârșitul anului, Primăria ar putea amenaja în jumătate de an acolo, în regim de urgență, o zonă de agrement, iar în timp să fie făcute lucrări mai frumoase, mai apreciate.

„Acum am ajuns la actul de voință politică”, a declarat primarul care a arătat că Guvernul trebuie să aprobe acest transfer.

„Acum este baza legală”, a spus Lungu care nu crede că va exista cineva care să pună bețe în roate.(T.B.)


Intră acum și în grupul de