Primarul Ion Lungu susține că rulota ambulantă de la Zona de agrement Tătărași a fost amplasată fără știința sa. El spune că va accepta și alte solicitări de amplasare de rulote ambulante în zonă


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că vor fi aprobate solicitări pentru instalarea de rulote ambulante în Zona de agrement Tătărași dacă respectă un anumit standard, dar a menționat că în 25 octombrie rulota ce a fost amplasată fără știința lui va fi evacuată.

„Nu am știut de această rulotă. Am aflat când am venit din concendiu”, a declarat primarul în conferința săptămânală de presă.

El a arătat documentul prin care se avizează amplasarea rulotei care e semnat de viceprimarul Lucian Harșovschi în data de 25 iulie 2018, la o săptămână după ce a plecat în concediu.

„Pe cuvânt de onoare că nu am știut. Îmi asum. Sunt primar. Este totul legal. Nu se poate discuta despre legalitate”, a declarat Ion Lungu.

El a afirmat că după data de 25 octombrie acea rulotă va dispărea de acolo.

„Nu o împământenim acolo”, a spus primarul.

Lungu a explicat că rulota a fost amplasată după o procedură legală, folosită și la comercianții de flori, la comercianții pentru 8 martie sau celor care distribuie ocazional mărfuri.

„Până în primăvară vom avea definitivată o licitație acolo. Va fi o firmă titulară acolo care va gestiona aceste servicii auxiliare la Zona de agrement”, a mai declarat primarul.

El a menționat că dacă vor fi solicitări se vor da aprobări și altora, dar că va trebui respectat un standard. „Să avem un standard, nu două scaune și o masă”, a spus Lungu.

Lungu a adăugat că nu a fost foarte bucuros de această situație pe care a găsit-o la întoarcerea din concendiu.

„Nu știu dacă m-am supărat, dar nici bine nu mi-a părut”, a spus primarul care a apreciat că trebuia să fie transmis un anunț prin care cei care doresc să instaleze rulote ambulante la Zona de agrement că pot să depună cereri la Primăria Suceava.

„E singurul lucru care îl reproșez”, a spus Lungu.

Rulota ambulantă instalată în Zona de agrement Tătărași aparține lui Andrei Ciutac, câștigătorul licitației pentru preluarea în administrare a cafenelei din acea zonă, dar care a contestat licitația pe care a câștigat-o la prețul de 16720 de lei lunar.

Primarul Ion Lungu a menționat că acordul pentru amplasarea rulotei ambulante nu a fost semnat de secretarul municipiului, Ioan Ciutac, tatăl lui Andrei Ciutac, întrucât se afla în concediu.(T.B.)


Intră acum și în grupul de