Fotbal : Chivu: “Italia ar trebui să își recunoască problemele de rasism”


Intră acum și în grupul de

După ce Adrian Mutu a fost înjurat în capitala Italiei, la meciul pe care Fiorentina l-a disputat cu AS Roma, internaționalul Cristi Chivu a declarat că este timpul ca o parte a fanilor italieni să își schimbe atitudinea și convingerile, făcând totodată un apel la autorități să rezolve problema rasismului, în loc să o ascundă sub covor.

Chivu crede că autoritățile ar trebui să se implice mai mult pentru a înlătura o problemă care îi afectează pe mulți dintre jucătorii străini din Italia. “Trebuie să nu mai ascundem această problemă, este mult rasism în Italia. Pe fiecare stadion mi se spune că sunt țigan și că ar trebui să mă fac zugrav. Spun tot felul de lucruri, dar care pe mine nu mă afectează”, a declarat Chivu într-un interviu pentru revista GQ.

El a povestit că episodul cel mai neplăcut s-a petrecut pe când era gata să se transfere de la AS Roma la Inter. “A fost un antrenament deschis în fața a peste 25.000 de oameni și am fost asediat cu insulte. Nu știu de ce. Când fanii adverși de huiduie nu prea auzi, dar când este vorba despre un întreg stadiont atunci este o altă poveste. Am fost chiar șocat când un român mi-a spus că îi este rușine cu țara de unde vine. Cred că singura cale de a combate rasismul este să se recunoască existența lui, altfel Italia nu va scăpa niciodată de această problemă”, a spus Chivu.


Intră acum și în grupul de