Handbal Petru Ghervan crede în șansa naționalei României de a se califica la Campionatul European


Intră acum și în grupul de

Revenit de la echipa națională după înfrângerile cu Muntenegru (33-35) și Suedia (29-36) în meciurile contând pentru preliminariile Campionatului European, antrenorul Universității Suceava, Petru Ghervan, crede încă în șansele României de a se califica la turneul final. “Pe undeva putem spune că era de așteptat ca adversarii să fie mai atenți în disputa cu noi. Sperăm în continuare la calificare pentru că și Suedia și Polonia vor juca în Muntenegru, care s-a dovedit a fi o echipă ambițioasă și bătăioasă. Calificarea se joacă”, a declarat Petru Ghervan.

Tehnicianul studenților a recunoscut că “echipa națională este un capitol greu pentru mine întrucât eu, din postura de antrenor secund pot influenta doar un anumit comportament al antrenorilor și al jucătorilor”. În încheiere, Ghervan a mai spus că anul viitor “se va face o strategie de viitor”, cel mai probabil acest lucru urmând să se petreacă la finalul mandatului actualei conduceri tehnice a tricolorilor, adică la finele anului 2009. an

Ghervan a discutat cu Omer despre meciurile din Cupa Challenge. Nu și despre confruntarea din campionat cu UCM Reșița

În perioada petrecută la echipa națională, Petru Ghervan a discutat și cu șeful de la națională, Aihan Omer, pe seama meciurilor din primăvara europeană, din Cupa Challenge. Până atunci însă, CS Universitatea va înfrunta pe UCM Reșița peste două etape, în penultima etapă a turului din Liga Națională. “Sigur nu am discutat despre meciul direct din campionat. Aihan Omer a spus că echipele din Potugalia au o tradiție bogată în competițiile intercluburi și sunt adversari de luat în seamă. Până la urmă trebuie să ne gândim că și Reșița este unul dintre adversarii noștri în Cupa Challenge. Am aflat că la meciul celor de la Liberty Sao Bernardo cu Mladost Cacak, observator din partea EHF a fost Horațiu Belu de la care sper să obțin dvd-ul cu înregistrarea meciului. E bine să ai pe cineva cu care să te sfătuiești. Noi nut e putem compara cu UCM Reșița care are ca obiectiv câștigarea Cupei Challenge” a precizat Petru Ghervan.


Intră acum și în grupul de