Trăiască România Mare!!! Adio România Mare!!!


Intră acum și în grupul de

    Două mari bucurii am avut de 1 decembrie. Prima a fost Unirea cea mare. Cum ar fi că acum 90 de ani am reușit să facem din țara asta ceva ce înseamnă acum pe harta Europei. A doua mare bucurie a fost ieșirea de pe scena politică a țării a unui partid, care, din punctul meu de vedere, a fost la fel de toxic pentru dezvoltarea democrației din țara asta ca și mineriadele și ca evenimentele din 13-15 martie 1990 de la Târgu Mureș, Partidul România Mare. Am văzut multe fețe, mai mult sau mai puțin duse la Biserică, care s-au perindat prin conducerea acestui partid, am văzut mult fariseim și mult „pupincurism” în partidul acesta, care, culmea, la fiecare tur de vot găsea adepți și a fost cât pe ce să ne alegem și cu un președinte de țară, de la ei, liderul Vadim Tudor.
E vorba despre Partidul România Mare. Atât de mare încât a făcut ceea ce trebuia demult, să ajungă în categoria și altele, la sub 3 %. Mă gândesc cu tristețe la bieții flăcăi din județul Suceava care, când distinsa doamnă Stela Acatrinei, soția distinsului domn Gheorghe Acatrinei, care este șeful de neschimbat și de neclintit de ani de zile al organizației județene Suceava a PRM, face ceva, sau sărbătorește ceva, trag cu osanalele de sus și până jos. Unde se vor mai adresa ei și cine le va mai spune ce frumoși sunt și cât de valoroși. Și cam ce politică de mare anvergură se întâmplă la acest partid…
Va fi interesant de văzut cine va mai fi în județul Suceava familia Acatrinei (și aici vă rog să citiți PRM Suceava) care, acum când nu mai are mașină și salariu de la Consiliul Județean și nici de la Parlament și nici funcții în aparatul executiv al județului, nu prea va mai reacționa. Din punctul meu de vedere, și se poate să greșesc în bună parte, dispariția familiei Acatrinei din peisajul politic sucevean nu e nici o pierdere. Electoratul însă a sancționat deja PRM-ul și tare mi-e greu să cred că vom mai auzi de partidul acesta peste vreo 6 luni.
E posibil ca Vadim Tudor să mai încerce să se încordeze odată, cu ocazia alegerilor prezidențiale de la anul, dar cum deja partidul e în afara jocului de la București și cum nu mai contează, nu cred că cei peste 20.000 de membri ai PRM Suceava, cât raportase „la hectar” familia Acatrinei nu demult, vor mai sări să le apere averea. Celor doi soți Acatrinei le urez pensie frumoasă! Au beneficiat de tot ce s-a putut de pe urma jocurilor de culise de la CJ și de pe urma credulității electoratului sucevean. Le-or ajunge!

Mihai Chira

 


Intră acum și în grupul de