Tezele cu subiect unic, susținute în condiții speciale de cinci elevi suceveni


Intră acum și în grupul de

Un număr de trei elevi suceveni cu probleme de sănătate și alți doi cu cerințe speciale vor susține, miercuri, proba la limba română din cadrul tezelor cu subiect unic, în condiții speciale. Adjunctul IȘJ Suceava, Vasile Monacu, a declarat, marți, într-o conferință de presă că, până în prezent la tezele cu subiect unic, la nivelul județean s-au înregistrat cinci cazuri speciale, respectiv un elev imobilizat la pat va susține probele la domiciliu în prezența unei comisii formate din doi profesori supraveghetori, un elev are nevoie de prelungirea duratei de redactare a tezei din cauza unei probleme medicale, un alt elev va dicta rezolvarea subiectelor unui profesor întrucât are dificultăți de mișcare a brațelor, iar alți doi elevi cu cerințe speciale vor susține tezele potrivit unei curricule adaptate.

Monacu a cerut elevilor să învețe pentru aceste teze, iar profesorilor să fie cât mai obiectivi în desfășurarea și evaluarea tezelor. Totodată, el a făcut și un apel părinților solicitându-le „să nu intervină pentru a denatura rezultatele acestui examen național”.

În județul Suceava sunt organizate 36 de centre de comunicare și 21 de centre de evaluare, iar tezele cu subiect unic se vor susține în 180 de școli sucevene. Se estimează că lucrările vor fi susținute de un număr de 8577 de elevi din clasele a VII a și 8368 din clasele a VIII a. În privința elevilor de clasa a opta din județ, un număr de 1842 vor da teză la istorie, iar restul la geografie.

După proba de miercuri, la limba și literatura română, urmează cea de matematică pe 11 decembrie și proba de istorie sau geografie în data de 16 decembrie.

 


Intră acum și în grupul de