Şapte unităţi de învăţământ din judeţul Suceava vor fi desfiinţate începând cu anul şcolar 2018-2019 din cauza scăderii numărului de preşcolari şi elevi. Alte trei unități școlare vor fi comasate


Intră acum și în grupul de

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, profesorul Cezar Anuţei, a declarat pentru NewsBucovina că începând cu anul şcolar 2018-2019, şapte unităţi de învăţământ sunt desfiinţate, iar alte trei sunt comasate din cauza scăderii efectivelor de preşcolari şi elevi.

 

Anuţei a spus că desfiinţarea şi comasarea unităţilor respective au fost propuse de unităţile administrativ-teritoriale la începutul acestui an.

El a precizat că Grădiniţa cu Program Normal din comuna Drăgoieşti, GPN Slobozia şi GPN Stânca din comuna Zvoriştea, precum şi Şcoala Primară Petia din comuna Buneşti, Şcoala Primară Bahna Arini şi Şcoala Primară nr.3 din comuna Preuteşti şi Şcoala Primară Racova din comuna Udeşti.

Anuţei a mai spus că Grădiniţele cu Program Normal nr. 1, 2 şi 3 din Cajvana au fost comasate într-o singură unitate, respectiv în Grădiniţa cu Program Normal “Stejărelul” Cajvana.

El a explicat că, potrivit legislaţiei, numărul minim de copii în învăţământul preşcolar este de 10 copii pentru ca o grădiniţă să poată funcţiona, iar în învăţământul primar numărul minim de elevi este de 12 elevi pentru ca şcoala primară să poată să îşi desfăşoare activitatea.

(Liliana Bujdei)

 


Intră acum și în grupul de