Flutur, la Botoșani, la discuțiile clusterului Suceava-Botoșani de bioeconomie: Ar trebui ca Suceava și Botoșani să lucreze mai mult împreună, să elaboreze și să deruleze acțiuni și proiecte comune, inclusiv de participare comună la târguri și acțiuni de promovare


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, marți, la întâlnirea de lucru organizată la Primăria Botoșani pe tema Clusterului Regional Inovativ de Bioeconomie Suceava-Botoșani și a Parcului Industrial Bucovina I că ar trebui ca Suceava și Botoșani să lucreze mai mult împreună, să elaboreze și să deruleze acțiuni și proiecte comune chiar participare comună la târguri și acțiuni de promovare.

La sediul Primăriei Botoșani s-a desfășurat, marți, o întâlnire de lucru organizată în vederea analizării oportunităților de dezvoltare în domeniul bioeconomiei, în arealul Suceava-Botoșani.

La întâlnire au fost invitate să participe firme interesate de domeniul bioeconomiei cărora li s-au prezentat oportunitățile de dezvoltare oferite în arealul Suceava-Botoșani prin existența și funcționarea Clusterului Regional Inovativ de Bioeconomie Suceava-Botoșani și, în perspectivă, a Parcului Industrial Bucovina I, precum si oportunitățile de finanțare din fonduri nerambursabile, pe care acestea le pot accesa în vederea dezvoltării și creării de noi locuri de muncă.

Pe lângă membrii asociați ai Clusterului Regional Inovativ de Bioeconomie Suceava-Botoșani, respectiv Camerele de Comerț și Industrie Suceava și Botoșani, Consiliul Județean Suceava, Consiliul Local Suceava, Consiliul Local Botoșani, Universitatea Ștefan cel Mare Suceava, IMM-uri din domeniul industriei bioeconomiei din cele două județe, au participat firme din județul Botoșani interesate de domeniu, precum și de modul în care pot beneficia de oportunitățile oferite de cluster și parcul industrial.

Astfel, la întâlnire au participat Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, Irina Vasilciuc, administrator public al județului Suceava, Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani, Mihai Dimian, rectorul Universității Ștefan cel Mare Suceava, Lucian Gheorghiu, directorul executiv al CCI Suceava,  Valeriu Iftimie, președintele CCI Botoșani precum și specialiști de la CJ Suceava, CL Botoșani și de la ADR Nord-Est.

În cadrul întâlnirii s-a discutat despre nevoia de atragere a investițiilor private și a fondurilor nerambursabile pentru crearea de noi locuri de muncă în zona Suceava-Botoșani, despre calendarul constituirii Parcului Industrial Bucovina I și oportunitatea atragerii de investitori în zonă, s-au trecut în revistă oportunitățile pe care le oferă formele asociative, inclusiv cele din cadrul clusterului, pornind de la posibilitatea informării pe probleme de interes comun de la membrii clusterului care gestionează domeniile respective.

Totodată, a fost punctată necesitatea fructificării avantajului dat de poziționarea geografică a arealului Suceava-Botoșani, respectiv apropierea geografică de Ucraina și Republica Moldova.

„Sunt mulțumit de modul interactiv în care s-a desfășurat întâlnirea, de receptivitatea și de participarea activă a firmelor. Am propus ca Suceava și Botoșani să lucrăm mai mult împreună, să elaboram și să derulăm acțiuni și proiecte comune. Astfel, ne gândim să participăm împreună la târguri și acțiuni de promovare. Am propus organizarea unei expoziții comune Suceava-Botoșani, chiar la Centrul Economic Bucovina, prin care să ne promovăm potențialul zonei” a declarat președintele Gheorghe Flutur.

El a spus că vor fi invitate firme și oameni de afaceri din județul Botoșani să participe la întâlnirea cu delegația oamenilor de afaceri germani care se va afla în luna octombrie în județul Suceava.

Viitoarea întâlnire de lucru pe problema Clusterului Inovativ de Bioeconomie Suceava-Botoșani și Parcul Industrial Bucovina I va avea loc la Centrul Economic Bucovina, unde vor fi invitate să participe firme și reprezentanți ai mediului de afaceri din Ucraina și Republica Moldova, a mai anunțat Gheorghe Flutur. (N.B.)


Intră acum și în grupul de