Ion Lungu: Am convingerea că în vara anului viitor vom avea 55 de autobuze electrice noi


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei,Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că proiectul cu finanțare europeană pentru modernizarea sistemului de transport public local din municipiu urmează să fie depus în luna octombrie la ADR Nord Est și că este optimist că în vara anului viitor municipiul va avea 55 de autobuze electrice noi.

Lungu a spus într-o conferință de presă că a discutat cu factori responsabili de la Agenția de Dezvoltare Regională Nord Est cu care a trecut în revistă proiectele cu finanțare europeană ale municipalității sucevene și a subliniat că proiectul cel mai important din această programare bugetară europeană este reabilitarea parcului auto de la TPL.

El a spus că inițial proiectul prevedea achiziția unui număr de 40 de autobuze electrice, dar că în urma promovării unui proiect similar la nivel național, municipalitatea va achiziționa 35 de autobuze electrice prin proiectul depus la ADR NE, alte 15 vor fi achiziționate centralizat de Ministerul Dezvoltării Regionale, în timp ce cinci autobuze electrice sunt în procedură de achiziție cu fonduri din programul elvețian de cooperare.

„Sunt optimist că în vară vom avea 55 de autobuze electrice noi”, a spus primarul.

Ion Lungu a arătat că în pregătirea acestui proiect important, la fel ca și în perioada de finanțare trecută, municipalitatea realizează în avans unele lucrări, în acest caz fiind vorba de amenajarea platformei betonate din zona unde se va ridica Divizia electrică a TPL.

Costurile pentru amenajarea acestei zone se ridică la 2,9 milioane de lei, fiind deja asigurată finanțare de 1,5 milioane de lei.

Cu acești bani se va realiza terasamentul, zid de sprijin, împrejmuirea și se vor asigura utilitățile pentru terenul de pe strada cpt. Grigore Andrei.

Pentru această investiție termenul de realizare a lucrării este de trei luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

Primarul a spus că în măsura în care va fi semnat acordul de finanțare pentru acest proiect este bine să se vină cu această platformă betonată pregătită și care este eligibilă în cadrul proiectului, banii urmând să fie recuperați din fonduri europene.

Municipalitatea vrea să depună proiectul în cursul lunii octombrie pentru a fi verificat și aprobat, urmând ca apoi să fie declanșate procedurile de achiziție.(T.B.)

 


Intră acum și în grupul de