Consiliul Local Suceava a hotărât să arboreze trei drapele de 37 de metri, la monumentul ecvestru al lui Ştefan cel Mare


Intră acum și în grupul de

Consiliul Local Suceava a aprobat, în ședința ordinară de joi, un proiect de hotărâre inițiat de consilieri ai PSD cu privire la arborarea a trei drapele în apropierea monumentului ecvestru al lui Ştefan cel Mare din Parcul Șipote.

Potrivit proiectului de hotărâre aprobat cu 12 voturi pentru, opt abțineri și un vot împotrivă, municipalitatea va trebui să arboreze drapelul naţional, steagurile Sucevei şi Centenarului Marii Uniri, în apropierea statuii ecvestre a voievodului Ștefan cel Mare.

Inițiatorii proiectului au explicat în cadrul ședinței că steagurile vor avea o lungime de circa 37 de metri, proporțională cu mărimea catargelor, care vor fi de 50 de metri fiecare, prevăzute cu braț rotativ mobil (cu cablu intern sau manivelă).

De asemenea, inițiatorii proiectului au precizat că cele trei drapele vor trebui amplasate în partea dreaptă a statuii, pe un soclu asemănător cu soclul statuii ecvestre, proporțional cu lungimea (dimensiunile) celor trei catarge.

Primarul municipiului Suceava a spus că în cursul dimineții de joi a inspectat lucrările de reabilitare a monumentului ecvestru și că statuia este finalizată la partea de travertin, iar în această săptămână se va trece la montarea basoreliefurilor.

„A ieșit o lucrare foarte bună, frumoasă”, a spus primarul Ion Lungu.

Totodată, primarul Ion Lungu a explicat că este de acord cu arborarea drapelelor și că pentru acest lucru nu era nevoie de o hotărâre de Consiliu Local având în vedere că oricum după ce lucrările se vor încheia se vor monta drapele.

Ion Lungu a menționat că steagurile vor fi înălțate în preajma Zilei Bucovinei, când va fi inaugurată statuia ecvestră. Cu această ocazie, primarul le-a mulțumit consilierilor locali care au aprobat proiectele cu privire la refacerea statuii și i-a invitat totodată să participe la evenimentele ce vor avea loc cu prilejul inaugurării monumentului.

Steagul Centenarului Marii Uniri va fi înlocuit cu drapelul Uniunii Europene după ce se vor încheia manifestările dedicate Centenarului. (M.T.)

 


Intră acum și în grupul de