Handbal, Liga Națională : Optimism și precauție înaintea meciului de la Medgidia


Intră acum și în grupul de

Cu două zile înaintea confruntării de la Medgidia, din etapa a XI-a a Ligii Naționale de handbal masculin, antrenorul Petru Ghervan a vorbit în fața presei despre șansele Universității Suceava în finalul turului de campionat. Revenit din sânul naționalei României, Ghervan își dorește în primul rând ca elevii săi să practice un handbal bun concretizat și printr-un număr de puncte care să păstreze șansele grupării sucevene la îndeplinirea obiectivului pentru acest sezon: locul 5. “Mesajul principal pe care publicul trebuie să-l perceapă este că am intrat în linie dreaptă. Urmează o săptămână în care vom avea trei jocuri în care se pot obține puncte importante pentru că suntem în suferință. Orice punct câștigat sau pierdut ne poate apropia sau îndepărta de îndeplinirea obiectivului pe care ni l-am propus pentru acest sezon. În primul rând sper că vom face trei jocuri bune și în final să adunăm și puncte.

Medgidia este o echipă care în ultimii 5-6 ani a avut evoluții foarte bune și s-a clasat în fruntea Ligii Naționale. Ion Crăciun este un antrenor respectat și cu autoritate. A antrenat și la lotul național de juniori. Ne cunoaște foarte bine pentru că de multe ori ne-am pregătit împreună cu echipa dumnealui. Mereu am avut meciuri grele cu această echipă și la fel va fi și sâmbătă. Sper că vom reuși să ne mobilizăm așa cum trebuie și să câștigăm”, a declarat Ghervan.

Trei meciuri într-o săptămână

CS Universitatea va disputat ultimele trei jocuri din turul Ligii Naționale după următorul program: sâmbătă, 6 decembrie: CSM Medigidia – CS Universitatea, miercuri, 10 decembrie: CS Universitatea – UCM Reșița și sâmbătă, 13 decembrie: HC Odorhei – CS Universitatea.
Rămas fără contracandidat pe post după accidentarea lui Iulian Andrei, Bogdan Pralea este optimist înaintea jocului cu gruparea de la malul mării. „ Va fi un meci dificil pentru noi la fel ca și anul trecut. Sper să reușim să obținem un rezultat bun. Îmi pare rău pentru Iulian Andrei care s-a accidentat. Sper să am o prestație bună și la final să obținem un punct sau două” a spus Pralea. Miercuri, CS Universitatea a disputat un amical cu Știința Bacău, pierdut de „studenți” cu 36-39.

După cele trei jocuri din campionat, handbaliștii suceveni vor intra în vacanță iar Petru Ghervan va pleca din nou la lotul național de seniori pentru a demara, împreună cu colegii Omer și Toacsen, pregătirile pentru Campionatul Mondial din Croația, competiție ce va avea loc în luna ianuarie.
 


Intră acum și în grupul de