Cea de a doua etapă a admiterii în învăţământul profesional şi dual pentru anul școlar 2018-2019 începe vineri. În judeţul Suceava sunt disponibile 814 locuri în această etapă.


Intră acum și în grupul de

Cea de a doua etapă a admiterii în învăţământul profesional de stat, pentru anul școlar 2018-2019, începe în data de 31 august, fiind prevăzută înscrierea elevilor în două faze.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educaţiei Naţionale, în data de 31 august şi respectiv 3 septembrie, până la ora 15,00, elevii interesați se pot înscrie la unităţile de învăţământ profesional unde au rămas locuri libere după prima etapă de admitere și care organizează sesiune de preselecție pe baza fișelor de înscriere în învățământul profesional de stat.

 

Conform sursei citate, în data de  5 septembrie este prevăzută înscrierea la unitățile de învățământ profesional cu locuri libere și care nu organizează sesiune de preselecție. “Candidaţii respinşi în urma sesiunii de preselecţie se pot înscrie la unitățile de învățământ profesional cu locuri libere în urma primei etape de admitere și care nu organizează sesiune de preselecție”, se menţionează în comunicatul de presă.

Conform MEN, înscrierea în vederea admiterii în învăţământul dual este programată, de asemenea, în zilele de 31 august și 3 septembrie, până la ora 15:00, în unitățile de învățământ care au acest tip de ofertă și care mai au locuri libere.

 

“Pe lângă fișa de înscriere în învățământul profesional de stat, va fi anexată și fișa de opțiuni pentru învățământul dual, care se eliberează și se completează la unitatea de învăţământ care organizează învățământ dual”, precizează MEN.

MEN mai precizează că “formarea elevilor este susţinută financiar prin bursa profesională, care se acordă în cuantum de 200 lei lunar (de la bugetul de stat), dacă elevul este înscris în învăţământul profesional, respectiv minimum 400 lei lunar, dacă elevul este înscris în învăţământul dual”.

După prima etapă de admitere în învăţământul profesional de stat, în judeţul Suceava au au mai rămas 769 de locuri libere, alte 827 de locuri fiind ocupate în prima etapă.

Pentru anul școlar 2018-2019, în judeţul Suceava mai sunt disponibile în învăţământul dual 45 de locuri, în prima etapă fiind admişi 39 de elevi.

Astfel, în învăţământul dual sunt 16 locuri libere pentru calificarea filator la Colegiul “Alexandru cel Bun” Suceava, 28 de locuri libere pentru calificarea confecţioner articole din piele şi înlocuitori la Colegiul Silvic “Bucovina” Câmpulung Moldovenesc şi 1 loc liber pentru calificarea mecanic auto la Colegiul Tehnic “Alexandru Ioan Cuza” Suceava.

(Liliana Bujdei)

 


Intră acum și în grupul de