Două proiecte din Suceava, în finala E.ON Energy Globe Award România 2018


Intră acum și în grupul de

Două proiecte realizate de suceveni au intrat în finala competiţiei E.ON Energy Globe Award România din acest an.

Potrivit unui comunicat de presă, juriul E.ON Energy Globe Award România a ales 15 proiecte şi idei pentru a intra în finala competiţiei din acest an. Ele au fost alese dintr-un total de circa 130 de iniţiative din domeniul eficienţei energetice şi protejării mediului, înregistrate pe platforma energyglobe.ro până la termenul limită, 15 iunie. Câștigătorii vor fi anunțați în luna octombrie în cadrul unei Gale la București.

Lista proiectelor şi ideilor rămase în cursa pentru premiile E.ON Energy Globe Award România 2018 este următoarea:

Categoria Companii

  • Craft Bicycle” – Sabin Dimian, loc. Băneşti, jud. Prahova;
  • NRGeenie” – Trendometrics, mun. Bucureşti;
  • Valorificarea energiei recuperabile din procesul de transport gaze naturale în Sistemul Naţional de Transport”– Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Turbomotoare COMOTI, mun. Bucureşti;

Categoria Do it yourself

  • Calypso” – Ștefan Șovea și Andrei Ventuneac, Suceava;

  • Reduce, reuse, recycle” – Oltdesign SRL, Sântana de Mureş, jud. Mureş;
  • Home Manager” – Radu Tabarcea, mun. Oneşti, jud. Bacău;

Categoria Idei

  • BuyMySell” – Bogdan Marin, Bucureşti;
  • Electrofiltru pentru desprăfuirea gazului de la centralele termice pe lemn” – Universitatea Politehnică Timişoara, Facultatea de Inginerie Hunedoara;
  • Solutii de monitorizare şi eficientizare a resurselor in spatiile de locuit prin intermediul unui asistent personal folosind tehnologia deep learning” – Lucian Spaiuc, Tmişoara;

Categoria Tineret

  • Chit educativ eoliano-fotovoltaic” – Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava;

  • ,,Natura şi Comunitatea” – Centrul de Educaţie Nonformală de Mediu “Guşterita Verde”, Sibiu;
  • Kidibot Energy Battle” – Asociaţia StartEvo, Bucureşti;

Categoria Municipalităţi

  • Creșterea randamentului global al C.E.T.-urilor” – Bogdan-Andrei Tofan, comuna Miroslava, județul Iași;
  • Educatie ecologică, de la activităţi la implementare” – Scoala Gimnazială

Frumuseni, jud. Arad;

  • Eficientizarea sistemului de transport în municipiul Rm.Vâlcea” – ETA SA, Rm. Vâlcea;

„Cele 15 proiecte intrate în finală au fost selectate în urma unui atent proces de analiză realizat de un juriu independent. Departajarea s-a realizat pe baza unor criterii de evaluare, fiecare cu procentajele sale, care iau în calcul atractivitatea proiectului, gradul său de inovare, potenţialul de replicare a respectivei iniţiative şi componenta legată de eficienţa energetică”, a arătat sursa citată.

După analizarea fiecărui proiect în parte, membrii juriului au întocmit o listă scurtă cu cele mai bune trei proiecte în fiecare dintre cele cinci categorii, iar ulterior dintre acestea le vor alege pe cele care vor câştiga respectivele categorii. De asemenea, rolul juriului va fi să nominalizeze câştigătorul general al competiţiei, cel care va reprezenta România la etapa internaţională a Energy Globe Award de anul viitor. Decernarea premiilor va avea loc în cadrul unei Gale organizate în luna octombrie la Bucureşti.

Pentru al doilea an consecutiv, vizitatorii portalului energyglobe.ro pot vota proiectul favorit, care va primi din partea organizatorilor „Premiul de Popularitate”. Acest premiu simbolic este acordat proiectului care va înregistra, în perioada 1-31 septembrie, cel mai mare număr de voturi online din partea publicului. Detalii despre condiţiile de participare şi mecanismul de vot pot fi găsite pe site-ul competiţiei, precum şi pe pagina de Facebook.

Despre Energy Globe Award

Energy Globe Award (www.energyglobe.info) este cea mai importantă competiţie la nivel internaţional din domeniul eficienţei energetice şi protejării mediului înconjurător. Cu o tradiţie de aproape două decenii, Energy Globe Award a fost creată de austriacul Wolfgang Neumann, iar în acest moment este organizată în circa 180 de ţări. Energy Globe Award este organizată în România de către compania E.ON începând din anul 2016.

Despre E.ON România

Grupul german E.ON, prezent în România din anul 2005, desfăşoară activităţi de distribuţie şi furnizare a electricităţii şi gazelor naturale în 20 de judeţe din partea de Nord şi de Vest a României şi deserveşte circa 3,1 milioane de clienţi. Compania de distribuţie din structura grupului operează o reţea de gaze naturale în lungime de circa 22.000 km, respectiv o reţea de energie electrică de peste 81.000 km. De la intrarea pe piaţa locală, E.ON a investit circa 1,5 miliarde de euro în principal pentru modernizarea reţelelor de gaze şi electricitate şi a virat către stat impozite şi taxe de 1,9 miliarde de euro.


Intră acum și în grupul de