Formula 1 : Honda a devenit prima echipă de Formula 1 care cade victimă crizei economice mondiale


Intră acum și în grupul de




Directorii echipei Honda Racing, Ross Brawn și Nick Fry, au anunțat ieri că echipa nu va lua startul în sezonul următor al Marelui Circ”. Brawn și Fry au anunțat personalul echipei că bugetul uzinei Honda din Tokyo este suficient doar pentru încă trei luni de activitate. În această perioadă va fi terminată producția noului monopost Honda, care ar fi trebuit să fie mașina de concurs a britanicului Jenson Button și a brazilianului Rubens Barichello. Piloții vor efectua teste cu noul monopost, planul constuctorului fiind să găsească rapid un cumpărător pentru echipă.

Deși nu părea afectată de criza economică mondială, echipa de Formula 1 a producătorului japonez Honda a fost condamnată de rezultatele slabe înregistrate de companie pe piața americană, unde vânzătile Honda au scăzut cu 32%.

Mai mulți constructori importanți ar putea să urmeze exemplul dat de Honda și să se retragă din calendarul competițional al anului viitor.Toyota a cheltuit peste 350 de milioane de euro pe sezon și nu a reușit să câștige nicio cursă. Toyota a înregistrat de asemenea pierderi însemnate ale vânzărilor, de 34 la sută, pe piața americană, și ar putea aborda o strategie similară conaționalilor de la Honda.

 


Intră acum și în grupul de