Proiectul de buget pe 2009 – între austeritate și optimism


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat, joi, că proiectul de buget pentru anul 2009 este unul de austeritate în ceea ce privește cheltuielile administrative, dar în același timp unul „optimist, ancorat în realitate”, întrucât prevede fonduri pentru dezvoltarea și reconstrucția orașului.

Edilul-șef sucevean a declarat că potrivit proiectului de buget, pentru funcționarea aparatului propriu al primăriei vor fi alocate 130 de miliarde de lei vechi, ceea ce înseamnă o reducere a fondurilor cu 15% comparativ cu 2008. El a mai spus că în 2009, salariile angajaților Primăriei vor fi înghețate, și, mai mult, instituția nu va face noi angajări. „Vom reduce la maxim cheltuielile”, a spus Lungu, care a ținut să precizeze că pentru 2009, taxele și impozitele locale vor rămâne la nivelul anului 2008.

Pe de altă parte, el a precizat că bugetul prevede însă investiții de 44 de milioane de euro pentru reabilitarea rețelelor de apă și canal prin programul ISPA, alte 13 milioane de euro din obligațiuni municipale pentru refacerea porțiunii din E 85 de pe strada Cernăuți, închisă în urmă cu zece ani din cauza alunecărilor de teren și lucrări de introducere a utilităților în mai multe zone și nouă milioane de euro pentru reabilitarea instalațiilor de transport și distribuție a agentului termic.

Totodată, primarul Ion Lungu a mai menționat că alte investiții prevăzute sunt legate de reabilitarea cinematografului Modern, a parcului central, a iluminatului public, a Cetății de Scaun a Sucevei, sau investiții în infrastructura școlară.


Intră acum și în grupul de