Prețurile la apă și canalizare sunt mai mari cu circa 6 la sută în județul Suceava


Intră acum și în grupul de

Prețurile la apă și la canalizare practicate de la 1 septembrie în județul Suceava de operatorul regional ACET SA sunt mai mari, în medie cu 6 la sută.

Președintele Asociației Județene de Apă și Canal (AJAC) Suceava, Viorel Seredenciuc, a declarat pentru News Bucovina că prețul pentru metrul cub de apa potabilă a crescut cu 7,8 la sută la 4,82 de lei, iar cel al canalizării cu 5,5 la sută.

Seredenciuc a spus că ACET a argumentat majorările prin modificările intervenite în ultimul an, respectiv indicele prețurilor de consum a crescut cu 5,37 la sută, prețul energiei electrice care are o influență de 30 la sută în prețul apei potabile,  a crescut cu 22,27 la sută, iar un alt efect a fost și creșterea cu 10 la sută a salariului pentru 298 de angajați plătiți cu salariul minim pe economie.

Mai mult, ACET are și obligativitatea constiturii fondului de întreținere și înlocuire pentru plata ratelor și dobânzilor pentru împrumuturile accesate pentru a asigura confinanțarea celor trei proiecte cu finanțare europeană care se ridică în acest an la 541.050 lei și anul viitor se va ridica 601.050 lei.

AJAC Suceava a fost întrunită în ședință, marți, pentru adoptarea noilor tarife, dar nu s-a putut lua o decizie în acest sens întrucât reprezentanții localităților trebuiau să aibă mandat special pentru a vota în acest sens, dar doar cinci reprezentanți aveau acest mandat.

Cu toate acestea, potrivit legislației, noile tarife intră în vigoare automat, fiind avizate de ANRSC.

”Prețul la apă și la canalizare în județul Suceava este apropiat mediei pe țară”, a precizat Viorel Seredenciuc. (T.B.)


Intră acum și în grupul de