Senatorul PSD de Suceava Virginel Iordache a anunțat că programul “Investește în tine” a primit aviz favorabil în Comisia de muncă, familie și protecție socială

În Comisia de muncă, familie și protecție socială s-a dat aviz favorabil programului “Investește în tine”, un proiect destinat perfecționării și reconversiei profesionale a tinerilor și nu numai, a anunțat senatorul PSD de Suceava Virginel Iordache.

Senatorul PSD a precizat că prin acest proiect se urmărește intensificarea participării la viața democratică, culturală, socială, sportivă și civică care să faciliteze tranziția la vârsta adultă, dar și integrarea pe piața forței de muncă.

„Adoptarea acestui proiect va contribui la crearea condițiilor necesare pentru a asigura tinerilor dezvoltarea optimă și a le oferi cele mai bune șanse de a fi activi pe piața muncii în societate”, a spus Virginel Iordache.

El a menționat că programul se adresează tinerilor fără venituri sau cu venituri reduse, cu vârsta sub 26 de ani și asigură dreptul acestora de a apela la credite fără dobândă, garantate în proporție de 80% de către stat, de maxim 40.000lei pentru plata cursurilor, chiriei, a unei părți din construcția unei locuinței sau achiziția unei locuințe.

De asemenea, programul poate fi accesat și de persoane cu vârsta cuprinsă între 26-55 de ani, dacă acestea sunt cuprinse in sistemul de învățământ sau efectuează cursuri de reconversie și / sau specializare profesională.

„Creditul acordat poate fi suplimentat cu până la 20.000 de lei în cazul în care beneficiarul  se angajează sau este angajat pe perioada derulării creditului”, a precizat senatorul PSD de Suceava Virginel Iordache.

El a mai spus că împrumutul se va acorda sub forma unui credit cu una sau mai multe tranșe in funcție de facturile prezentate la decontare sau plata directă a furnizorului pe baza facturii proformă.

Creditul este garantat de stat în proporție de 80% prin Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii și prin Fondul Român de Contragarantare, exceptând dobânzilor, comisioanelor și spezele bancare.

(M.T.)