Generalul Zisu nu-l iartă pe Becali


Intră acum și în grupul de




MAPN și Gigi Becali duc din 2003 un adevărat război de gherilă. La mijloc se află atât orgolii cât și terenuri ce valorează sute de milioane de euro.

Patronul Stelei este pe lista neagră a generalilor din MAPN de când a reușit să pună mâna pe Steaua. Cel mai afectat a fost colonelul Cătălin Zisu, devenit ulterior general de brigadă la doar 37 de ani. Cu un sprijin substanțial în spate, Zisu a devenit coșmarul lui Becali, încercând cu toate mijloacele să-l lase pe acesta fără jucăria sa favorită, clubul Steaua.

Primul atac l-a constituit încercarea de a-l forța pe Becali să plece de pe Ghencea. “Zisu trebuie să mă împuște dacă vrea să mă gonească de pe stadion. Îi trebuie multe gloanțe pentru că am și 25-30 de nepoți gata să moară pentru mine”, a parat Gigi primul atac.

Cruciada militarilor împotriva lui Becali a continuat cu un proiect îndrăzneț pe care Zisu a vrut să-l pună în practică în 2005. Crearea unui club paralel care să joace în Ghencea. MAPN a dorit reînființarea clubului ASA, ce urma să cumpere un loc în prima divizie.  Replica lui Gigi Becali nu a întârziat însă. “Vreau să intru în Parlament și să dau cluburilor bazele sportive printr-o lege pe care o voi face eu”, a anunțat Gigi. Miza o constituiau câteva zeci de hectare ce aparțineau de baza sportivă și cea hipică din Ghencea . Valoarea acestora trece lejer de 200 de milioane de euro chiar și în plină criză financiară. Eșecul lui Becali la alegeri i-a asmuțit asupra lui pe generalii din MAPN. Șef peste tot ceea ce înseamnă bunurile Armatei, Zisu intenționează să redeschidă dosarul privatizării Stelei, o delegație a MAPN cerând se pare documentația necesară de la LPF acum 4 zile pentru a-l deposeda pe Becali de club.  “Sunt niște nebuni, nu au ce să-mi facă. Să-mi dea banii investiți de mine și le dau clubul cu totul. Hagi îi susține”, a declarat Becali. „Noi nu avem vreo informație în privința unui demers de preluare a clubului sportiv. Mi se pare forțată toată povestea asta”, a spus general George Boroi, președinte Club Sportiv Steaua.


Intră acum și în grupul de