Premiu „Opera omnia”, la Salonul anual 2008 al artiștilor plastici amatori din județ


Intră acum și în grupul de

Toți artiștii plastici amatori din județ, independenți sau membri ai cenaclurilor și asociațiilor artistice sunt așteptați să își trimită lucrările până pe data de 16 decembrie pentru a participa la Salonul anual 2008 al artiștilor plastici amatori din județ.
Organizatorii Salonului anual, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Suceava și Complexul Muzeal Bucovina (CMB), au emis Regulamentul, condiția esențială de admitere la salon pentru secțiunile de pictură, grafică, sculptură și artă decorativă fiind obligativitatea prezentării de lucrări executate pe parcursul anului 2008.

Artiștii pot participa la una sau mai multe secțiuni, numărul minim de lucrări pentru fiecare secțiune aparținând unui concurent, fiind de două.
Lucrările, însoțite de fotografiile color ale acestora, precum și de fotografia color a artistului împreună cu un CV sintetic (maxim 10 fraze dactilografiate la 1,5 rânduri), vor fi predate la sediul CJCPCT Suceava, str. Universității nr. 48, până la data de 16 decembrie a.c., când lista participanților se închide din considerente tehnice, impuse de conținutul și realizarea afișului manifestării.
La această ediție organizatorii vor acorda câte trei premii pentru fiecare din cele patru secțiuni ale salonului, precum și un premiu „Opera omnia”, care va fi atribuit de juriu -alcătuit dintr-un președinte și trei membri, personalități marcante ale artei plastice sucevene- unui artist amator cu activitate plastică îndelungată și prodigioasă.

Mai trebuie precizat că lucrările premiate rămân în proprietatea organizatorilor care au alocat sumele necesare premierii.
Vernisajul salonului, va avea loc pe data de 21 decembrie, la ora 12:00, în galeria de la etajul Muzeului de Istorie din cadrul Complexului Muzeal „Bucovina” Suceava, lucrările rămânând expuse până la jumătatea lunii ianuarie 2009.

 


Intră acum și în grupul de