Țigări de contrabandă ascunse în tapițerii de mobilier, sub covoare, gresie sau pardoseală. Polițiștii suceveni au deschis nouă dosare penale pentru contrabandă


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au identificat țigări de contrabandă ascuse în tapițerii de mobilier sau sub covoare, gresie și pardoseală, dar ingeniozitatea contrabandiștilor le-a adus acestora dosare penale și perspectiva unor condamnări, anunță Poliția Județeană Suceava.

Potrivit sursei citate, poliţiştii intensificat activităţile investigative în vederea identificării persoanelor care comercializează, depozitează sau transportă ţigarete de contrabandă şi pentru tragerea la răspundere penală a acestor persoane.

Astfel, în urma unor controale organizate la mai multe unități economice au fost întocmite 9 dosare penale pentru contrabandă și au fost confiscate țigări în valoare de peste 26.000 lei.

Astfel, în data de 13 septembrie, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – Biroul de Combatere a Fraudelor Vamale au acționat pe raza mai multor localități de pe raza județului Suceava, pe linia combaterii activităților ilicite din sfera traficului de țigarete, precum și a comerțului neautorizat.

Sursa citată arată că la punctul de lucru al unei societăți comerciale situat în Fălticeni au fost depistate 180 de țigarete  de proveniență duty free, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „contrabandă”, iar la punctul de lucru al unei societăți din Suceava, a fost depistată cantitatea de 540 țigarete de diferite mărci de proveniență extracomunitară, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infacțiunii de contrabandă, prev. și ped.de Legea 86/2006 cu modificările și completările ulterioare.

La o altă societate comercială din Suceava, a fost identificată cantitatea totală de 4260 țigarete diferite mărci de proveniență extracomunitară, fiind întocmit dosar penal față de administratorul societății, un bărbat de 55 de ani, pentru contrabandă, iar în piața agro – alimentară Burdujeni, din Suceava, a fost identificat un bărbat de 54 de ani, în timp ce deținea asupra sa 2400 țigarete de proveniență extracomunitară,  fiind și acesta cercetat pentru contrabandă.

Poliția Suceava mai arată că la punctul de lucru al unei societăți din orașul Liteni, a fost identificată cantitatea de 3580 țigarete diferite mărci, de proveniență extracomunitară,  fiind întocmit dosar penal față de administratul societății,  o femeie de 64 de ani, tot pentru contrabandă, iar la o altă societate din orașul Liteni, a fost identificată cantitatea de 23.220 țigarete, diferite mărci, de proveniență extracomunitară,  fiind întocmit dosar penal față de o tânără de 24 de ani, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

Prejudiciul estimativ cumulat pentru cele 9 infracțiuni constatate  este la 26.336 lei, mai arată sursa citată. (N.B.)


Intră acum și în grupul de