Handbal, Campionatul European : România a capotat la primul meci din grupa principală


Intră acum și în grupul de

România – Spania 18 – 26
Echipa națională de handbal feminin a României a înregistrat, marți, prima înfrângere la Campionatul European din Macedonia, după ce a pierdut meciul cu Spania, scor 18-26, din Grupa principală 1.
Partida a început destul de încâlcit, cu greșeli individuale de ambele părți. Spania a reușit să preia conducerea, în minutul 8, dar prima repriză avea să se termine la egalitate, scor 9-9, după o evoluție slabă în ofensivă a ambelor formații. Nici debutul reprizei nu a adus vreo schimbare în jocul ofensiv al României, care a fost cel mai modest la acest Campionat European. Spania a trecut la conducere, 16-19, în minutul 49, și lipsa de concentrare a handbalistelor noastre a făcut posibilă majorarea acestei diferențe. Ibericele și-au văzut de joc și s-au impus cu 26-18, administrând prima înfrângere trupei lui Radu Voina.
România este obligată să învingă în următoarele două meciuri, cu Ucraina și Norvegia, pentru a fi sigură de calificarea în semifinalele CE din Macedonia. Formațiile care vor încheia grupele principale pe primele două locuri vor juca semifinalele Campionatului European, cele de pe locurile 3-4 vor juca, tot încrucișat, meciuri pentru clasarea pe locurile 5-8, iar cele de pe locurile 5-6 din grupele principale vor forma clasamentul pozițiilor finale 9-12.
Marcatoare:
România: Elisei – Ardean 7, Cioaric 3, Manea 2, Balint 2, Maier 1, Meiroșu 1, Neagu 1, Lecușanu 1.
Spania: Aguilar 6, Beatriz Fernandez 5, Begona Fernandez 5, Mangue 3, Pinedo 3, Martin 2, Garmendia 1, Cuadrado 1.
 
 
 


Intră acum și în grupul de