Inspectorii DSVSA verifică dacă în județ a ajuns carne de porc contaminată cu dioxină

Inspectorii DSVSA Suceava efectuează controale în teritoriu pentru a verifica toate intrările pe raza județului a cărnii de porc și a produselor derivate, cu origine Irlanda, obținute începând cu data de 01.09.2008, în urma contaminării cu dioxină a cărnii de porc din această țară.

Produsele incriminate au fost distribuite în 11 state membre ale Uniunii Europene -Belgia, Danemarca, Estonia, Franța, Italia, Olanda, Polonia, Suedia și Marea Britanie și redistribuite din UK în 8 țări terțe (Canada, China, Japonia, Rusia, Singapore, Elveția și Statele Unite).

Dioxina este un produs chimic artificial foarte toxic pentru organismul uman. Este un agent care poate provoca declanșarea cancerului. Totodată, dioxina este un compus chimic care se acumulează în țesutul gras atât la oameni cât și la animale și nu poate fi eliminată din corp, cauzând în timp boli degenerative.