Acasă Actualitate Judecătoarea Liliana Condrovici, aleasă președinte al Biroului Electoral Județean Suceava pentru referendumul...

Judecătoarea Liliana Condrovici, aleasă președinte al Biroului Electoral Județean Suceava pentru referendumul național pentru revizuirea Constituției


Intră acum și în grupul de

Judecătoarea Liliana Condrovici a fost aleasă, joi, președinte al Biroului Electoral Județean Suceava pentru referendumul național pentru revizuirea Constituției ce va fi organizat pe 6 și 7 octombrie 2018.

Tragerea la sorți a președintelui Biroului Electoral de Circumscripție a județului Suceava a avut loc joi, 20 septembrie a.c., în sala de ședințe a Tribunalului Suceava.



Precizăm că marți, în şedinţă extraordinară de Guvern, s-a stabilit ca referendumul pentru redefinirea familiei în Constituție să fie organizat pe 6 și 7 octombrie.

Întrebarea la care vor răspunde alegătorii cu „da” sau „nu” este „Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”.

Proiectul de lege propus revizuieşte articolul 48, alineat 1 din Constituţia României astfel: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.

În forma actuală, articolul 48 defineşte familia drept „căsătoria liber consimţită între soţi”, fără a preciza sexul sau numărul acestora: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”

„Referendumul pentru revizuirea Constituţiei în forma adoptată de Parlament va avea loc pe 6 şi 7 octombrie, între orele 7,00 şi 21,00, pentru a asigura o consultare cât mai largă a cetăţenilor cu drept de vot”, a declarat, marți, la finalul ședinței, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu.

(M.T.)

 


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version