Cușnir: Sute de elevi și preșcolari suceveni obligați să meargă prin noroi sau praf la școală. Pentru acești copii s-au terminat pavelele. Degeaba merge Ion Lungu la deschiderea anului școlar la 14 școli și grădinițe dacă nu se apleacă asupra nevoilor reale


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației municipale PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, consideră că actuala administrație a municipiului Suceava nu a ratat nicio ocazie să arate că detestă școala și educația și că deși participă la deschiderea anului școlar la 14 școli și grădinițe, primarul nu se apleacă asupra problemelor reale ale sucevenilor.

„Ion Lungu a avut mai multe ocazii să ne arate că detestă școala și educația. Nu a ratat nici una. Faptul că nu înțelege cât de importantă este educația pentru viitorul unui oraș și al comunității o dovedește și parcursul său școlar, dar și ceea ce nu a făcut pentru școală și pentru educație în acești 14 ani de când conduce Suceava de la statutul de oraș la cel de comună”, arată Cușnir într-un comunicat de presă.

El prezintă o situație care arată că primarului Ion Lungu nu îi pasă de suceveni.

„Este un nou exemplu al faptului că, în administrația publică, incompetența managerială duce întotdeauna la impotența administrativă. Incompetența lui Ion Lungu a dus la o impotență administrativă în cadrul Primăriei Suceava, primărie care prezintă simptomele unei instituții nefuncționale”, arată Cușnir.

Potrivit acestuia, în fiecare zi, sute de elevi și preșcolari ai Colegiului Național Mihai Eminescu (Liceul Pedagogic), pentru a ajunge la școală sau la grădiniță trebuie să meargă pe drumul de pământ dintre străzile Mărășești și Grigore Ureche.

„Probabil că Ion Lungu nu știe de acest lucru pentru că nu se vede de la el din birou. Oare cum se simt fetițele de la grădiniță și domnișoarele de la Liceul Pedagogic când merg cu pantofii murdari cu noroi la școală? Ion Lungu, ce vină au copiii că s-au terminat pavelele la aleile de lângă terasa de peste drum de Primărie? Pentru acea zona ați avut fonduri să reparați trotuarele și aleile dar pentru Zamca nu mai sunt? De 14 ani pe aceasta alee de lânga Liceul Pedagogic nu s-a pus nici macar o lopată de asfalt sau de beton”, a menționat liderul social-democrat sucevean.

Potrivit acestuia, degeaba merge Ion Lungu la deschiderea anului școlar la 14 școli și grădinițe unde oricum nu îl ascultă nimeni, nici elevi, nici părinți, nici profesori fiind doar un exercițiu electoral ieftin atâta timp cât nu își apleacă urechea la problemele reale cu care se confruntă Sucevenii.

„Degeaba își tot fac Lungu și Harșovschi fotografii cu tot felul de realizări pe care le cred doar ei, în realitate in Suceava este haos și debandadă. Suceava  este condusă de 14 ani de indivizi care nu înțeleg care este responsabilitatea lor față de Suceveni, nu respectă Contractul Social dintre administrație și cetățeni. Sucevenii merită o administrație care să facă „Totul pentru Suceava!”. Suceava are nevoie de Ordine și Progres”, a conchis Dan Ioan Cușnir. (N.B.)


Intră acum și în grupul de