Ion Lungu: Am semnat în această dimineață contractul pentru salubrizarea din Suceava. E un contract destul de dur pentru cei care au câștigat


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, sustine o conferinta de presa:

„Am semnat in aceasta dimineata contractul cu firma Diasil in asociere cu Ritmic pentru salubrizarea din Suceava. Acest contract e pe 12 ani si presupune o investitie de 9 milioane de euro.

Am rugat ca perioada de mobilizare sa dureze cat mai putin si sa aducem orasul la un stadiu de curatenie acceptabil.

Ma bucur ca dupa 4 ani, dupa batai in CNSC, pe la instantele de judecata, am ajuns la acest contract si avem un operator titular. E un contract destul de dur pentru cei care au castigat. E vorba totusi de 12 ani.

Cu „Doamne ajuta” mergem inainte cu acest contract. La ora actuala pentru serviciile prestate era o datorie de 1 milion de euro la Diasil si 500.000 euro la Florconstruct. Speram ca pana la 31 martie sa putem plati.

Sper sa putem duce deseurile cat mai repede la Moara. La Suceava vom incepe cu colectare selectiva. Pana acum ne-am jucat cu asta. Va trebui sa gandim sistemul ca aceasta, colectarea sa se faca selectiv.

Azi e un moment T zero. E un nou inceput.

Aprobam maine in CL lista indicatorilor pentru podul peste raul Suceava. Lungimea totala va fi de 104 metri si de 11,2 m latime.

Salut ordinul de incepere a lucrarilor la ruta ocolitoare a Sucevei. Eu sper sa fie gata in cele 9 luni asa cum s-a promis.

Pe 8 octombrie va avea loc licitatia pentru cresterea eficientei energetice a Primariei Suceava. Vrem sa schimbam aspectul cladirii si sa reducem cheltuielile cu incalzirea si ventilatia.

Valoarea proiectului e de 7,4 milioane de lei. Primaria vine cu o cota de contributie de 2 %.

Incepand de ieri in Piata Centrala este caldura. Si Piata din Burdujeni va fi incalzita. Ne vom concentra la anul pe Piata Mica din George Enescu.”


Intră acum și în grupul de