Consiliul Local a aprobat studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru noul pod peste râul Suceava. Ion Lungu: Este un proiect foarte important pentru fluidizarea traficului


Intră acum și în grupul de

Consiliul Local a aprobat, în ședința de joi, studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru noul pod peste râul Suceava. Proiectul de hotărâre a fost aprobat în unanimitate, cu 21 de voturi „pentru”.

Inițiatorul proiectului de hotărâre, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a precizat că în momentul actual există o problemă majoră de trafic auto deosebit de intens, mai ales în zona comercială a orașului, pe strada Calea Unirii, pe tronsonul cuprins între podul actual peste râul Suceava și sensul giratoriu Burdujeni.

„Pentru decongestionarea traficului pe această arteră propunem realizarea unei rute alternative ocolitoare a tronsonului menționat, sub forma unei microcenturi care să facă legătura dintre str. Calea Unirii (zona intersecției dintre aceasta cu str. Traian Vuia) și drumul DN 29 Suceava – Botoșani. În cadrul acestei rute alternative este necesară și construirea unui pod peste râul Suceava”, a arătat în expunerea de motive Ion Lungu.

Primarul Sucevei a explicat că lungimea totală a podului va fi de 104,4 metri, lățimea de 11,20 metri, din care partea carosabilă va fi de 7,80 metri, cele două trotuare vor fi de 1.50 metri fiecare, iar lisa parapetului va fi de 0,20 metri.

„Este un proiect foarte important pentru fluidizarea traficului în municipiul Suceava”, a subliniat primarul Ion Lungu în cadrul ședinței de CL.

Podul se va realiza într-o secțiune a râului Suceava aflată la 310 m aval de ecluza existentă și la 65 m aval de confluența râului Suceava cu râul Cetății. Amplasamentul este situat în intravilanul municipiului Suceava. Podul (inclusiv rampele de acces) va ocupa o suprafață de 2038 mp aflată în proprietate publică.

Ion Lungu a mai arătat că execuția și proiectarea vor fi acordate aceluiași operator pentru că, în caz contrar, la o lucrare așa de mare, din experiența trecută, sunt veșnice probleme în care se ceartă executantul cu proiectantul.

Investiția este inclusă la finanțare prin creditul aprobat de Consiliul Local și care va putea fi folosit din anul 2019.

Valoarea totală a investiției este de 6,13 milioane de lei, durata de realizare fiind de 16 luni.

În cadrul conferinței de presă de miercuri, primarul Ion Lungu a precizat că deși noul pod peste râul Suceava a fost proiectat cu câte o bandă pe sens, dacă situația o va impune, în viitor, se va putea face o lărgire a podului astfel încât să aibă două benzi pe sens.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de