Orest Onofrei jubilează


Intră acum și în grupul de

   Prim-vicepreședintele organizației județene Suceava a PD-L, proaspătul  senator Orest Onofrei, a declarat că încheierea Pactului pentru România va putea permite realizarea Pactului pentru Bucovina pe care l-a propus tuturor partidelor din județul Suceava la începutul campaniei electorale. Senatorul Onofrei a reamintit duminică faptul că acordul asupra Pactului pentru România între PD-L și PSD va putea determina ca în județul Suceava să se realizeze un acord între parlamentarii suceveni pentru susținerea priorităților generale ale județului. „După acordul privind Pactul pentru România există premisele ca în județul Suceava să avem un Pact pentru Bucovina pe care l-am propus tuturor partidelor la începutul campaniei electorale”, a ținut să spună Onofrei.

El a arătat că din cei 14 parlamentari de Suceava, 11 fac parte din PD-L și PSD și și-a exprimat speranța că și cei trei parlamentari liberali vor susține proiectele de interes general pentru locuitorii județului. Orest Onofrei a propus la începutul lunii octombrie un „Pact pentru Bucovina” la care să adere toți parlamentarii ce vor fi aleși în urma scrutinului din 30 noiembrie și care să promoveze un pachet de legi care să facă din Bucovina prioritate turistică națională. El a arătat atunci că este necesar ca pentru Bucovina să fie adoptată o legislație specială pentru o zonă ce trebuie să devină prioritate turistică națională.

Potrivit lui Onofrei pachetul legislativ trebuie să încurajeze dezvoltarea turismului în Bucovina și trebuie să prevadă priorități, de la modernizarea infrastructurii de transport, sau introducerii de utilități, până la măsuri fiscale prin care gospodarii care vor să asigure servicii de cazare să obțină sprijin pentru recondiționarea locuințelor în vederea amenajării unor spații de cazare cu specific local sau să beneficieze, pe o perioada determinată, de scutiri la plata unor taxe și impozite. Senatorul PD-L de Suceava consideră că parlamentarii suceveni trebuie să aibă un program minimal legislativ comun pe care să-l susțină în Parlament. 


Intră acum și în grupul de