DSP Suceava:Două treimi din ambulanțele Serviciului Județean de Ambulanță au norma de circulație depășită


Intră acum și în grupul de

Inspectorul șef al Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul DSP Suceava, medicul Dinu Florin Sădean, a declarat, marți, într-o conferință de presă că inspectorii sanitari suceveni

au verificat unitățile sanitare care asigură asistența medicală de urgență prespitalicească în cadrul unui control tematic desfășurat în luna septembrie, constatându-se că 65 la sută dintre autospecialele SAJ  Suceava au norma de circulație depășită.

El a spus că au fost efectuate 17 controale fiind verificate SAJ și SMURD Suceava, serviciile de ambulanță private, respectiv Ambu-Life și Ana Rom, dar și punctele de lucru ale acestora din județ.

 

Sădean amai spus că în urma acestor controale nu s-au constatat problem la SMURD și la cele două unități private, însă la SAJ Suceava, 65 la sută din cele 28 de ambulanțe de tip B și C verificate au „norma de circulație depășită”.

El a exemplificat cu o ambulanță care are peste 1 milion de kilometri parcurși, iar alte cinci autospeciale ale SAJ Suceava au peste 800 000 de kilometri parcurși.

De precizat este că parcul auto al SAJ Suceava nu a mai primit nici o autospecială nouă în ultimii ani.(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de