Să înceapă reforma în PD-L!!!


Intră acum și în grupul de

          Asta a spus președintele Traian Băsescu (și vă rog să observați că nu din greșeală nu am trecut președintele României) … asta a început să facă PD-L-ul, reformă internă. Și cu cine au început? Chiar cu proaspătul nominalizat la funcția de premier al României, Theodor Stolojan, alintat de presa centrală cu „Dragă Stolo!”, iar prietenii știu de ce. Acum lăsând glumițele deoparte, ce s-a petrecut la București, între Traian Băsescu și Theodor Stolojan, este foarte probabil să nu aflăm niciodată. Cert este că noua alianță de guvernare s-a făcut de băcănie chiar imediat după ce a semnat certificatul de naștere. Și ăsta numai semn bun nu este. Faptul că imediat s-a găsit soluția salvatoare în persoana lui Emil Boc, iar ridică mari și serioase semne de întrebare, mai ales că nu pot să nu-mi aduc aminte de căzătura înfiorătoare în cap a lui Boc la una dintre emisiunile de la Antena 1 realizată de Andrei Gheorghe, sau de glumele dese ale lui Vadim Tudor la adresa lui, făcute în conferințele de presă cu ”cureaua de la ceas”.

 Emil Boc o fi băiat bun, omul de palat a lui Traian Băsescu, dar parcă de acolo și până în a-l compara cu Stolojan este cale lungă. Și or fi PSD-iștii „baroni” sau nu, dar parcă printre ei sunt mulți care îi pot da clasă lui Boc de la distanță în ce privește conducerea unui Guvern. Ca să nu mai spun că în PD-L sunt destui care se ridică peste valoarea lui Boc.

 Dar poate chiar asta s-a și urmărit, numirea unui personaj care să nu aibă nimic în comun cu administrația națională. O fi fiind primar destoinic Boc, nu zic nu, dar până acum, soluțiile propuse de domnia sa nu au încântat pe nimeni. Și asta tocmai pentru că nu au fost soluții care să vizeze macro-economia.

Una peste alta, deja la București se vorbește de o nouă alianță de guvernare și anume una în care PNL și UDMR să-și găsească locul. E posibil să fie și asta o strategie de-a președintelui ca să împace și UDMR-ul și dreapta românească. Cine știe…Speculații se fac de la oră la oră. Iar deznodământul e greu de prevăzut.  Exact la fel de greu ca și viața actualei alianțe de guvernare  PSD-PDL.

                                                                                                      Mihai Chira

 


Intră acum și în grupul de