Județul Suceava, singurul din țară unde prezența la referendumul pentru familia tradițională a fost peste pragul de 30 la sută. Sociologul Marius Pieleanu: E normal, pentru că avem Putna care este Ierusalimul neamului românesc


Intră acum și în grupul de

Referendumul național pentru revizuirea Constituției va fi invalidat din cauză că nu s-a înregistrat prezența de minim 30 la sută prevăzută în lege pentru validarea acestuia deși, potrivit exit-poll-ului, peste 80 la sută dintre cei care au participat s-au pronunțat pentru modificarea articolului prin care familia este definită ca uniunea dintre doi soți ci ca uniunea dintre un bărbat și o femeie.

Astfel, la nivel național prezența la vot a fost de 20,41 la sută.

 În județul Suceava s-a întrunit o prezență de peste 30 la sută, fiind singurul din țară care a reușit să treacă pragul pentru validare.

La referendum au votat 184.459 de suceveni.

Prezența ridicată la referendum în județul Suceava a fost apreciată, la un post național de televiziune, de sociologul Marius Pieleanu ca normală mai ales că în Suceava este Putna, Ierusalimul neamului românesc.

Pieleanu a mai apreciat că prezența mare la Suceava a fost datorată îndemnurilor făcute de reprezentanți ai Bisericii.

Participarea la referendumul pentru modificarea Constituției a fost în județul Suceava de 30,67 la sută, cea mai mare participare din țară.

Astfel, potrivit datelor centralizate de Biroul Electoral Central, din cei 601.417 de alegători înscriși pe listele permanente, au votat până acum 168.350 de votanți pe liste permanente, alți 14.820 de votanți au fost pe liste suplimentare, iar 1.289 au cerut urna mobilă.

De menționat este că numărul alegătorilor din mediul rural a depășit cu mult pe cel din mediul urban.

Au votat  72.628 de alegători din mediul urban și 111.831 alegători din mediul rural.

În municipiul Suceava prezența la urne s-a apropiat de 25 de procente.

Astfel, în municipiul Suceava din cei 104.085 de alegători, au votat pe 23.450 pe liste permanente, 2.153 pe liste suplimentare și 259 au solicitat urna mobilă.

În total, în municipiul Suceava au votat 25.862 de alegători, reprezentând o participare de 24,84 la sută. (T.B.)

 


Intră acum și în grupul de