Prețul final al gigacaloriei în sistem centralizat în municipiul Suceava va fi de 448,5 lei. Lungu: Populația va plăti 240 de lei. Vom accesa un credit de la Trezorerie de 10 milioane de lei pentru a asigura căldura


Intră acum și în grupul de

Prețul gigacaloriei crește din 9 noiembrie de la 116 lei la 196,51 de lei, potrivit unui proiect de hotărâre  ce urmează să fie aprobat în ședința extraordinară din 15 octombrie a Consiliului Local Suceava.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a menționat că nu se va majora și prețul de transport și distribuție pentru că nu se justifică o asemenea majorare.

Prețul final al gigacaloriei în sistemul centralizat de termoficare va fi de 448,5 lei/ Gcal a spus primarul care a menționat că populația va plăti 240 de lei/Gcal, iar restul va fi suportat de la bugetul local.

Totodată, Ion Lungu a arătat că dacă de la 1 ianuarie se va modifica TVA pentru energia termică, atunci prețul de livrare a gigacaloriei va scădea la 395,33 de lei, din care populația va plăti tot 240 de lei și 155,35 de lei va plăti Primăria.

Majorarea va intra în vigoare începând cu data de 9 noiembrie când se împlinesc cinci ani de la intrarea în funcțiune a noii centrale termice.

Primarul a mai anunțat că va propune în aceeași ședință a Consiliului Local Suceava accesarea unui credit de 10 milioane de lei din Trezorerie, în condiții avantajoase, cu perioadă de rambursare de 5 ani, pentru asigurarea fondurilor necesare susținerii sistemului de încălzire în sistem centralizat.

Ion Lungu a mai spus că, în funcție de evoluția vremii, furnizarea căldurii în sistem centralizat va începe cel mai devreme în 15 octombrie. (T.B.)

 


Intră acum și în grupul de