„Invazie” de Crăciunei și Crăciunițe pe străzile Sucevei


Intră acum și în grupul de

Un număr de 250 de elevi din județ, costumați în Crăciunei și Crăciunițe, vor face vineri o paradă sub genericul “Darurile lui Moș Crăciun”, acțiunea organizată de IȘJ în cadrul unui proiect educativ, fiind la a II-a ediție. Majoritatea elevilor provin de la școli din municipiul Suceava, dar printre ei se vor afla elevi de la Școala Ciumârna-Vatra Moldoviței, care vor prezenta obiceiuri de iarnă, grupul de colindători “Mugurașul” al Școlii Nr. 1 Suceava și grupul de măști al Clubului Copiilor Vatra Dornei. Elevii mai mari și mai mici vor porni în marș de la sediul IȘJ Suceava, la ora 10, primul popas fiind la Consiliul Județean, la ora 11.00, al doilea la Prefectură, la 11.30, iar la 12.00 se vor opri la Primăria Suceava. În aceste locuri, „Crăciuneii” vor colinda oficialitățile și le vor adresa mesaje satirice.

Oprirea finală va fi la Universitatea “Ștefan cel Mare” Suceava, unde elevii vor prezenta un spectacol-concurs. Potrivit insp. Tatiana Vântur, coordonatorul acestui proiect, vor fi premiate cel mai frumos mesaj, cea mai frumoasă urare, cea mai frumoasă ținută și cel mai frumos program.

Inițiativa organizării acestei manifestări  a fost luată după model polonez, în urma unei vizite făcute la Kracovia de reprezentanți ai IȘJ, care au avut prilejul să admire o astfel de paradă a Crăciuneilor și Crăciunițelor.

 


Intră acum și în grupul de