Proiectil pe malul pârâului Clit


Intră acum și în grupul de

În timp ce efectuau lucrări de regularizare a pârâului Clit, în zona numită „Pe Clit” o echipă de muncitori au scos un proiectil. Luni, la prânz, Echipa Pirotehnică a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” Suceava, condusă de maistrul militar Iulian Pentilescu, a intervenit cu o autospecială pirotehnică pentru identificarea, ridicarea, transportul și depozitarea unui element de muniție, pe raza comunei Arbore. 
   
Echipajului a identificat, în albia pârâului Saca Clit, un proiectil exploziv calibrul 76 mm, provenind din Al Doilea Război Mondial. Acesta a fost găsit de către angajații unei societăți care executau lucrări de îndiguire apărări maluri. În timp ce făceau lucrări de excavație, din cupa utilajului a căzut proiectilul.
„Împrejurarea a fost fericită, acesta căzând pe solul moale, deoarece elementul de muniție era în perfectă stare de funcționare și efectul exploziei ar fi distrus totul în jurul său pe o rază de circa 300 de metri, fiind puși în pericol lucrătorii societății, utilajele și gospodăriile din zonă”, precizează plt. maj. Alin Găleată, subofițer informare- relații publice în cadrul ISU Suceava. Acesta spune că pirotehniștii au cercetat și s-au asigurat că nu mai sunt și alte elemente de muniție în zona respectivă, după care au efectuat un instructaj cu lucrătorii societății, punându-le în vedere să lucreze cu atenție și să anunțe imediat la 112 dacă vor mai face astfel de descoperiri.

Misiunea de asanare s-a încheiat după mai bine de 3 ore, în timpul executării misiunii de asanare nefiind puse în pericol vieți omenești și nu s-au înregistrat pagube materiale.

 


Intră acum și în grupul de